Oposició al projecte de Grifols

Units pel Progrés veu perillós ubicar el centre de recerca a Ordino

El projecte de Grifols.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Units pel Progrés (UPA) es manifesta en contra de l’acord del Govern i ADI, SA amb Grifols per construir un centre de recerca i investigació a Ordino. El partit va exposar que la ubicació d’aquest laboratori de nivell de seguretat 3 és “incompatible” amb la preservació de la natura i de l’ecosistema, i creu que no afavorirà el desenvolupament humà i econòmic sostenible. Segons va apuntar, “no tot s’hi val en la recerca i investigació biomèdica, com en la resta de coses de la vida”, i va reivindicar que Andorra hauria de mostrar internacionalment el seu “compromís per la protecció dels drets humans, i la dignitat de l’ésser humà respecte de la recerca i les aplicacions de la biologia i la medicina”. UPA alerta que un possible accident al laboratori podria afectar el conjunt del país.

En aquest sentit, el partit va instar a la signatura del conveni d’Oviedo (sobre drets humans i biomedicina), tot afegint que “en plena negociació de l’Acord d’Associació amb la UE no és la millor idea començar a fer recerca biomèdica al nostre país, sense prèviament haver signat el conveni”. El partit va alertar que podrien sorgir problemes a l’hora d’exportar residus del laboratori, ja que els països limítrofs amb el Principat han signat el conveni sobre drets humans i la biomedicina, cosa que el país no ha fet.

I contràriament al que defensa l’executiu, UPA creu que el laboratori “no és la millor aposta per la diversificació econòmica” perquè, sostenen, “no aporta cap benefici econòmic, ni dona cap valor afegit”.

tracking