El Govern destina 1,68 milions a la policia, l'escorxador i la Casa Parramon

Els treballs se centraran a millorar les infraestructures de propietat pública

El portaveu del Govern, Eric Jover.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar en la reunió d’ahir diverses adjudicacions per fer front a diverses intervencions en infraestructures que són propietat del Govern. Es tracta de l’escorxador nacional, l’edifici de l’Obac, on s’ubica la seu de la policia, i la Casa Parramon, situada a la parròquia de la Massana.

Pel que fa a l’edifici de la Casa Parramon, el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, va apuntar que es tracta d’un edifici propietat de l’Estat que no té cap valor arquitectònic i podia presentar un risc en no fer-se el manteniment perquè no en té cap ús, i que l’enderroc “evidentment és el pas previ per mirar quina infraestructura de servei públic s’adequa per posar en aquest espai”. Els treballs han estat adjudicats en concurs públic a l’empresa Progec, SA, per un import total de 83.035,76 euros. El termini d’execució de les obres serà de vuit setmanes.

Així mateix, el ministeri de Territori i Habitatge va proposar i el consell de ministres ho va aprovar l’adjudicació definitiva de la fase 2 dels treballs de reforma i millora de l’escorxador nacional. L’empresa Urcosa serà l’encarregada de dur a terme les obres, previstes durant 12 setmanes i per un import total de 971.167,81 euros.

En darrer terme però també a proposta del ministeri de Territori i Habitatge es va aprovar en el consell de ministres l’adjudicació definitiva de la fase 1 dels treballs de rehabilitació de les façanes de l’edifici administratiu de l’Obac. El projecte té com a objectiu rehabilitar totes les façanes de l’equipament, donant compliment al reglament energètic en l’edificació vigent (Litecc). El concurs ha estat adjudicat a l’empresa Urcosa per un import total de 626.325,18 euros.

PREMI AL PROJECTE DE L'ESCULTORA NEREA AIXÀS

La proposta de l’artista Nerea Aixàs es va emportar el concurs que els ministeris d’Afers Socials, Cultura i el comú d’Andorra la Vella havien convocat en homenatge als voluntaris. L’escultora rebrà 2.000 euros pel projecte escollit, titulat El voluntariat, i el Govern destinarà 15.000 euros perquè pugui fer el treball que s’instal·larà al Parc Central. El ministre Eric Jover va anunciar el veredicte del concurs i va insistir que l’homenatge als voluntaris es fa pel seu compromís. L’obra Humanitat, presentada per Laia Maestre, va rebre 700 euros del segon premi i Germinant, d’Emma Regada, 300 euros pel tercer premi.

tracking