Trànsit

Els turistes col·lapsen l'eix comercial

Trànsit dens per accedir a les parròquies centrals i aparcaments amb el cartell de complet

Trànsit dens i turistes al carrer de la Unió.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Milers de turistes i excursionistes van omplir ahir els carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i van provocar que els aparcaments més propers a les zones comercials presentessin el cartell de complet durant bona part de la jornada. Un dia que va començar amb retencions als accessos a l’eix comercial, concretament a l’avinguda Tarragona, on es van aplegar tant els vehicles dels visitants com els dels residents que, a causa de la pluja que en alguns moments va ser intensa ahir al matí, van preferir agafar els cotxes per als seus desplaçaments habituals. Els aparcaments, més enllà de l’arribada de vehicles, van patir la falta de places amb bona part del pàrquing del Parc Central d’Andorra la Vella inutilitzat a causa de les activitats de la Festa Major que s’han de dur a terme a l’envelat instal·lat en aquest espai.

El trànsit dens, segons el departament de Mobilitat, es va registrar en els dos sentits de la marxa fins a primera hora de la tarda a l’avinguda Tarragona. També hi va haver retencions a l’avinguda Salou, tot i que en aquest cas només es van registrar en sentit nord de la marxa.

El departament de Mobilitat també va informar de trànsit dens a la tarda a l’entrada de la Massana en sentit Ordino. També es van registrar cues a la tarda de sortida a les fronteres del riu Runer i del Baladrà dels excursionistes que tornaven cap a Catalunya i cap a França. El trànsit dens a les dues fronteres del país es va allargar fins al vespre.

Més enllà de les cues, la jornada es va caracteritzar per una bona afluència de turistes a les zones comercials i als punts de restauració a causa de la jornada de pluja que va portar la majoria a quedar-se a les parròquies centrals i evitar altres tipus d’acti­vitats a la natura.

tracking