Detingut un noi de 18 anys per conduir ebri i estimbar-se

El jove, que doblava la taxa permesa, va xocar contra tres vehicles estacionats

Intervenció de la policia a Carlemany.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agents de policia van detenir ahir a la matinada un conductor de 18 anys per donar positiu al control d’alcoholèmia després de provocar un accident. El jove circulava per l’avinguda Carlemany quan va perdre el control del turisme i es va estavellar contra tres vehicles que estaven estacionats a la via pública. El xoc va malmetre els cotxes estacionats, causant-los nombrosos danys materials. Ara bé, el sinistre no va ocasionar cap persona ferida.

L’accident es va produir la matinada de dijous a divendres, aproximadament pels volts de les tres de la matinada. Després del sinistre, els agents, seguint els protocols establerts, van realitzar al jove conductor una prova d’alcoholèmia. El resultat del test al conductor del vehicle va resultar positiu, concretament d’1,84 grams d’alcohol per litre de sang.

Cal recordar que la taxa legal màxima permesa d’alcohol a la sang és de 0,8 grams per litre. Això significa que el conductor en qüestió va superar per més del doble el límit permès. Per això, el cos de l’ordre va procedir a la seva detenció.

El Codi Penal tipifica la conducció sota l’efecte de l’alcohol com a delicte contra la seguretat del trànsit, i preveu penes de presó de fins a un any o d’arrest, i privació del permís de conduir fins a tres anys. En aquest sentit, s’entén que aquesta conducta només pot ser sancionada quan aquest consum afecta realment la conducció, cosa que s’expressa mitjançant una estructura típica de perill potencial, sense perjudici que les conductes menys greus siguin sancionades administrativament d’acord amb el que disposen les normes del Codi de la circulació.

tracking