SANITAT

Error en els pagaments electrònics de la CASS

Els metges i les farmàcies estan fent els tràmits d'algunes prestacions amb el full groc

Façana de la CASS.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els pagaments amb fulls electrònics de laCASSno funcionen correctament des d'aquest matí i això està obligant als metges, farmacèutics i la resta de serveis sanitaris a fer el tràmit de manera manual utilitzant el full groc. La parapública ha informat que es tracta d'una incidència informàtica no massiva ja que es produeix quan es passa la targeta de l'usuari per algun tipus de prestacions i que el departament de sistemes està treballant per solucionar-lo. La Seguretat Social confia per l'experiència amb altres problemes informàtics que la incidència estigui resolta "durant el dia d'avui".

La CASS ha explicat al Diari que aquest matí ja s'havien rebut 950 fulls electrònics correctament i en un dia d'agost el nombre de tramitacions està entre 1.500 i 2.000 al dia pel que s'estima que "un terç dels fulls no passaran". I destaquen que "estem tranquils" perquè l'existència dels fulls grocs permet poder fer servir el sistema manual per tramitar la prestació dels assegurats.

L'ús dels fulls grocs endarrerirà uns dies el cobrament del reemborsament pel servei sanitari rebut però la CASS assegura que serà "un retard mínim". El procés s'alenteix sense full electrònic perquè els fulls grocs s'han de portar a la bústia de la Seguretat Social o d'alguns dels prestadors que els recullen i després el personal de la CASS ha d'introduir manualment les dades per fer el tràmit perquè l'assegurat rebi el retorn dels diners que li corresponen. Quan es fa amb els fulls electrònics normalment l'usuari cobra el reemborsament l'endemà de la tramitació.

L'equip de sistemes de la parapública està treballant per esbrinar quin tipus de prestacions són les que no es poden tramitar electrònicament i el per què de l'error per retornar la normalitat en les comunicacions entre els prestadors de serveis sanitaris convencionats i la CASS.

La Seguretat Social incideix que els fulls grocs s'utilitzen ja de manera molt minoritària i es mantenen per a situacions com aquesta "perquè pot fallar el servei de la CASS i Internet" però la majoria de tramitacions diàries es fan amb fulls electrònics.

tracking