campanya policial per la seguretat viària

Detinguts fins a 64 conductors per anar beguts o drogats

Un total de 96 persones van superar la taxa de 0,5 grams d’alcohol per litre en sang

Un control d'alcoholèmia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detectar 96 persones que conduïen sota els efectes de substàncies estupefaents durant els 2.217 controls que va desplegar en el marc de la campanya contra el consum de drogues i alcohol que es dur a terme entre el 5 de juliol i el 8 d’agost.

El cos de seguretat va informar ahir en un comunicat que es van realitzar 64 detencions per comportaments que suposen un delicte penal i que 32 persones van rebre una sanció administrativa.

En concret, els agents van arrestar 59 persones que superaven el límit de 0,80 grams per litre de sang d’alcoholèmia, dues per conduir sota els efectes de l’alcohol i tòxics, dues per donar positiu a drogues i en un cas es va fer l’arrest perquè un conductor va refusar fer-se la prova.

Les dades apunten una diferència de comportament segons el sexe: es van detenir 57 homes i només set dones. La policia també va detallar que dels detinguts, vuit conductors van estar implicats en accidents de circulació amb danys materials i un en un sinistre amb ferits.

La franja d’edat amb més infractors arrestats és la de 18 a 25 anys, amb 27 detinguts. Hi ha va haver 21 detencions de conductors d’entre 26 i 40 anys i 16 arrestos de persones de més de 40 anys. La majoria de positius es van detectar durant les nits i el total de positius registrats representa un 4,33% del total dels controls.

Els agents van detectar entre els detinguts 8 positius amb taxes d’entre 1,61 i 2g/l; 18 entre 1,21 i 1,60 g/l i 31 arrestos es van fer per donar entre 0,81 i 1,20 g/l en la taxa d’alcoholèmia. En el comunicat, el cos va lamentar les dades tot i haver publicitat la campanya i va recordat la incompatibilitat de l’alcohol al volant.

tracking