inversió

El 'projecte Montessori' està estudiant instal·lar-se prop de Naturland

L’escola busca una alternativa a l’hotel Casamanya davant el bloqueig del quart

El 'projecte Montessori' està estudiant instal·lar-se prop de NaturlandFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els promotors del projecte d’escola Montessori asseguren que estan decidits a instal·lar-se al país i que tenen inversors interessats en la iniciativa. Des de fa gairebé un any, els promotors treballen per arribar a un acord amb el quart d’Ordino i instal·lar-se a les dependències de l’antic hotel Casamaya. Davant el bloqueig del quart, però, que no dona resposta a la seva petició de compra, els promotors estan buscant ubicacions alternatives. Per ara no hi ha res tancat però els responsables de l’escola ja han fet els primers contactes per dur a terme el projecte a Sant Julià. Segons van assegurar fonts de l’escola Montessori, un particular lauredià els ha ofert un terreny on podrien dur a terme el projecte. Es tracta d’una zona propera a Naturland que encaixaria amb les condicions que busquen els promotors per tirar endavant el model educatiu. Per ara, però, no hi ha res en ferm i els responsables volen avaluar altres possibles terrenys que tinguin la col·laboració del comú.

De fet, des de l’escola es van posar en contacte amb la corporació laurediana abans de l’estiu per temptejar l’opció d’instal·lar-se a la parròquia. El projecte de ciutat universitària iniciada pel comú de Josep Majoral agrada als promotors, que afirmen que tenen inversors que veuen amb bons ulls traslladar-se a Sant Julià. En aquest cas, els seria indiferent la compra o el lloguer, mentre que els inversors interessats en Ordino són partidaris de la compra. De moment, però, els contactes amb la corporació laurediana no han anat més enllà d’una primera trobada i un contacte telefònic. Caldrà veure com avancen les converses tot i que els terrenys que el comú té pensats per al projecte –un dels quals davant del comú vell– són massa cèntrics per les condicions, rodejats de naturalesa, que busca el mètode Montessori.

Segons van explicar les fonts properes al projecte escolar, els inversors interessats en Ordino són de Madrid i tenen a Andorra una segona residència, per la qual cosa estarien interessats a invertir al Principat. Amb tot, s’han posat en contacte amb el comú i amb el quart i no han obtingut resposta. Segons fonts properes al quart, el problema principal rau en el fet de vendre l’edifici, ja que no tots els integrants ho veuen amb bons ulls, fet que manté la decisió bloquejada. Per això, els promotors del projecte estan buscant altres inversors interessats en el projecte. De totes maneres, els promotors indiquen que l’opció ordinenca encara no està descartada.

Claus

1 L’escola s’interessa pel casamanya

L’escola Montessori vol instal·lar-se al Principat i s’interessa per l’hotel Casamaya. Fins i tot contracta un arquitecte perquè ajudi en el treball i les obres que s’haurien de fer a l’edifici ordinenc.

2 Cercant una alternativa pel silenci del quart

Davant el silenci del quart, els promotors del projecte comencen a buscar ubicacions alternatives després de gairebé un any d’espera.

3 Una opció en una zona prop de naturland

Un privat ofereix als responsables de l’escola un terreny proper a Naturland.

tracking