Els menors de 12 a 16 anys es vacunaran al setembre

El Govern ultima els detalls perquè el mes que ve es pugui administrar la tercera dosi als col·lectius més vulnerables, començant per la gent gran

El cap de Govern i diversos ministres de l'executiu van visitar ahir la casa de colònies d'AINA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els menors d’entre 12 i 16 anys podran començar a vacunar-se a partir del setembre. Així ho va anunciar el cap de Govern, Xavier Espot, ahir després de visitar AINA i dinar amb els nens i nenes de les colònies de Canillo. Espot va assegurar que “la reflexió avança a bon ritme i és probable que de cara al setembre obrim voluntàriament la vacunació dels 12 als 16 anys”.

El Govern recomanarà pro activament rebre el vaccí als menors immunodeprimits, vulnerables des del punt de vista sanitari o que convisquin amb persones vulnerables. En canvi, adoptarà una posició més passiva de cara a la inoculació dels nens que no formin part d’aquests col·lectius. “Deixarem la porta oberta als menors que es vulguin vacunar voluntàriament, però sense fer una campanya” com s’està fent amb els majors de 16 anys.

Espot també va admetre que al setembre es podria començar a aplicar una tercera dosi a la gent més vulnerable, començant per les persones grans ingressades en centres sociosanitaris. Aquesta decisió es basa, segons el cap de Govern, en el fet que cada cop hi ha més estudis que demostren que un tercer recordatori de la vacuna podria incrementar la immunitat.

No s'obrirà l'oci nocturn

Pel que fa a l’oci nocturn, Espot va descartar reobrir-lo. “No és prudent plantejar-se una reobertura de l’oci nocturn”, va sentenciar. De fet, el cap de l’executiu va apuntar que un dels motius pels quals Andorra ha pogut contenir el virus millor que altres països ha estat la decisió de no reobrir les discoteques, com sí que es va fer en altres estats. En aquest sentit, va apuntar que seguir amb el paquet d’ajudes al sector és la decisió “més assenyada”. Ara bé, no descarta fer altres proves pilot, atès que no hi va haver cap contagi en el primer estudi d’aquestes característiques, encara que va assenyalar que les condicions en què es realitzen són incompatibles amb una obertura generalitzada d’aquests locals.

Sobre la manca de mà d’obra al Principat, va informar que s’està treballant per atraure mà d’obra de fora. Respecte a la quota d’hivern, va apuntar que “haurem de ser numèricament una mica més generosos que l’any passat, però haurem de ser prou estrictes per tenir es suficients garanties sanitàries completes. Segurament haurem d’exigir a les persones que vinguin a treballar temporalment a l’hivern que vinguin vacunades”.

Dinar a AINA

El dinar de l’executiu a les colònies AINA s’ha convertit en una trobada habitual els darrers estius. El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat d’altres ministres de l’executiu, va compartir una estona ahir al migdia amb els infants i els monitors participants en les colònies, i van dinar tots plegats.

LES FINANCES PÚBLIQUES ES RESSENTIRAN DE LA COVID-19 ENCARA MÉS QUE L'ANY PASSAT

Pel que fa a l’impacte de la pandèmia en les finances públiques, el cap de Govern, Xavier Espot, va admetre que “aquest any també se’n ressentiran, inclús potser més que l’any passat”. Ara bé, va celebrar que el nombre de registrats al servei d’Ocupació que busquen feina és de 700 persones. Aquesta, segons Espot, “és una dada excel·lent” que se situa a nivells prepandèmia. “No tenim un atur excessiu”, segons va afirmar. Espot va aprofitar per celebrar les dades de la temporada estival, “que està sent millor del que s’esperava”. Va valorar positivament les xifres de turistes i excursionistes al Principat i va atribuir el fet que els carrers d’Andorra estiguin plens de visitants a la “bona gestió de la crisi” que ha fet el Govern. Segons Espot, “la gent vol venir aquí, no només per l’oferta turística del país, sinó perquè hem demostrat ser un país segur amb una ciutadania responsable”.

Els membres de l'executiu durant la visita a AINA.

tracking