PREVISIÓ METEOROLÒGICA

Màxima de 35,7 graus ahir i possibilitat de tempesta demà a la nit

Avui s'espera un dia assolellat igual que demà i diumenge

Les temperatures màximes d'ahir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de meteorologia manté l'alerta de temperatures altes per aquest cap de setmana. Segons informa,les altes pressions estan enviant un flux provinent del nord d'Àfrica que donarà continuïtat a l'onada de calor i a la invasió de pols en suspensió. Així doncs, avui s'espera un dia assolellat igual que demà i diumenge, però demà a la nit, de dissabte a diumenge, ens pot arribar alguna tempesta.

En aquest context, Meteorologia informa que una onada de calor és un període de tres o més dies durant el qual es registren temperatures extremadament altes. El valor depèn de cada punt geogràfic i s'agafa una estació de referència amb un històric de dades de mínim 30 anys.

Segons les dades referents a les onades de calor dels darrers anys al Roc de Sant Pere, des del 1989, l'any que es va registrar la temperatura més alta va ser el juny del 2019 amb una temperatura màxima de 37,4 graus durant set dies; superant la d'ahir que va ser de 35,6 graus i es preveu que duri cinc dies. D'altra banda, l'any que va durar més l'onada de calor va ser el 2015 quan els 36 graus de màxima es van viure durant quinze dies seguits. L'any passat, al juliol la màxima va ser de 35,3 gruas durant cinc dies i a l'agost de 35,1 graus durant tres dies seguits.

Ahir la màxima es va registrar a la Borda Vidal amb 35,7ºC; seguit de La Comella amb 33,9ºC i Les Salines amb 30,4 graus.

Protecció Civil ha advertit que en plena onada de calor les sortides a la natura s'han de fer amb precaució, evitant sortir a les hores centrals del dia i hidratant-se regularment. A més d'amb respecte, sense deixarbrossa a la muntanya ni fer foc a llocs no autoritzats i amb responsabilitat, sent conscients que, amb les altes temperatures, una simple burilla pot provocar un incendi.

tracking