societat

Un empresari inicia a Andorra la distribució del vi en llauna

L'empresari Joan Anton Romero.Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari vinícola Joan Anton Romero ha iniciat aquest mes de juliol a través de l’empresa Glass Canned Wines la distribució del vi envasat en llauna. Romero pretén extendre als mercats europeus una manera de distribuir i consumir el vi que, assegura, és popular als Estats Units. D’aquesta manera, després d’iniciar la comercialització aquí al Principat, l’empresari assegura que té comandes de diversos punts com Bèlgica, Alemanya, Ucraïna o els propis Estats Units. Aquesta primera distribució serà de 100.000 llaunes de vi blanc, rosat, negre i escumós blanc i rosat.

L’empresari assegura que “volia donar la màxima versatilitat al vi, i vaig veure que als Estats Units està estès el consum en llauna” i es pregunta, com és que aquí no ho hem potenciat? En aquest sentit, indica que “segles enrere, el vi es conservava en àmfores, després van venir les botes de fusta i posteriorment les ampolles de vidre”.

La proposta de Glass Canned Wines neix a Sant Sadurní d’Anoia com “un projecte en favor de la sostenibilitat i de fer la vida més fàcil als consumidors”. Segons aquest empresari, hi ha moltes possibilitats d’expansió del producte en hotels i restaurants per la possibilitat de gaudir d’una copa de vi sense haver de deixar l’ampolla oberta, com permeten les llaunes d’aquesta empresa. Romero reflexiona al respecte i assegura que “igual que pots trobar una llauna de cervesa al forn de pa, per exemple, volem que un país de vins com el nostre també pugui oferir vi a qualsevol establiment”. De moment els vins en llauna només es poden trobar en una cadena de supermercats d’Andorra i per a la seua distribució a Catalunya caldrà esperar al setembre.

tracking