els registres batuts dataven del juny del 2019

L'onada deixa rècords de calor al Roc de Sant Pere i la Comella

L’episodi de calor es va tancar ahir amb temperatures per sota dels 37 graus

L'onada deixa rècords de calor al Roc de Sant Pere i la Comella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Meteorologia del Govern va donar ahir per tancada l’onada de calor d’aquests darrers dies que ha deixat dos rècords de temperatura màxima en estacions del Principat que dataven del juny del 2019. Els 37,7 graus registrats a l’estació automàtica del Roc de Sant Pere i els 35,8 a la de la Comella, tots dos dissabte, es consideren rècords de temperatura màxima en aquests punts des que es registren les dades a Andorra.

Ahir, darrer dia de l’onada de calor, les màximes es van apropar als 37 graus, però en cap cas es va superar aquest registre. La màxima a tot el país es va registrar a la Borda Vidal, a 873 metres d’altura, amb 36,8 graus. Aquesta estació és la que ha registrat la temperatura més alta de tot el Principat en aquest episodi de calor, amb els 38,1 graus que el termòmetre va marcar de màxima el dissabte.

Al roc de Sant Pere, la temperatura màxima es va enfilar ahir fins als 36,4 graus centígrads, mentre que a la Margineda es van arribar als 36,2 graus. A la Comella el termòmetre no va superar els 34,6 graus i a l’estació de FEDA la màxima va ser de 34,2 graus. A Envalira, a 2.510 metres d’altura, la màxima va ser ahir de 21 graus. Menys a la Comella, amb 20,5 graus, les mínimes a la resta d’estacions meteorològiques automàtiques del Govern van estar ahir per sota dels vint graus.

La previsió marca per a avui una caiguda d’uns sis graus amb màximes que a Andorra la Vella no haurien de superar els 31 graus. Les mínimes a la capital seran de 16 graus. Per a la resta de la setmana la previsió és que les màximes es mantinguin en temperatures normals per l’època i que les mínimes estiguin entre els 12 i 13 graus a Andorra la Vella. No es preveu pluja durant els primers dies de la setmana.

Quant al risc d’incendis, es manté alt a les parroquies del sud i a les centrals i moderat a la resta del Principat.

tracking