els tractaments es faran a les instal·lacions de l'adjudicatari

“Prestigi internacional” per a la radioteràpia

El SAAS vol tancar al més aviat possible la contractació de suport del tractament del càncer a l’hospital de Meritxell

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha tret a licitació el concurs per reforçar el tractament del càncer a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell un cop ja s’ha descartat crear una unitat de radioteràpia al centre. La parapública vol adjudicar al més aviat possible la contractació de suport al tractament radioteràpic al Principat i per fer-ho busca una entitat amb “prestigi internacional” especialitzada en radioteràpia i que pugui oferir a Andorra diferents serveis relatius al diagnòstic i tractament del càncer.

El ministeri de Salut exigirà al guanyador del concurs provisionar de metges radioterapeutes a Andorra que, en dies concertats, puguin fer dos tipus d’activitats. La primera serà fer visites d’avaluació i seguiment a malalts subsidiaris de tractament radioteràpic. La segona serà participar de forma presencial en els diferents comitès de tumors del SAAS. La seva tasca en aquests comitès serà la de participar en el disseny dels protocols de indicació del diferents tractaments oncològics, participar en la discussió personalitzada de casos, participar i comprometre’s en l’obtenció dels objectius de qualitat en el tractament dels diferents tumors i procurar que tots els malalts que es poden beneficiar del tractament radioteràpic rebin finalment aquest tipus de tractament.

La realització d’aquest servei també comportarà la derivació protocol·litzada i monitorada al centre en origen del guanyador del concurs d’aquells malalts susceptibles de ser tractats amb radioteràpia en qualsevol de les seves diferents modalitats i procurant oferir tractaments que escurcin el nombre de sessions i per tant redueixin els desplaçaments dels malalts a l’estranger.

El centre de radioteràpia també haurà de participar en l’elaboració d’un registre nacional de tumors i haurà de fer tasques d’assessorament per a la implementació de noves teràpies i per a l’optimització dels recursos propis.

El desig del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària és tancar el concurs en les pròximes setmanes ja que el contracte amb el guanyador s’estableix fins a final del 2021, prorrogable anualment fins a un màxim de sis anys des de la data d’inici del contracte si cap de les parts no denuncia el contracte amb tres mesos d’antelació a la data de finalització inicial o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

LA PARAPÚBLICA TREU A CONCURS EL SERVEI D'INTERVENCIONISME CARDIOVASCULAR

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha convocat un concurs públic internacional per a la contractació del servei d’intervencionisme cardiovascular al Principat en què també cerca un centre de prestigi internacional. El guanyador haurà d’oferir disponibilitat total per fer totes les proves sol·licitades a Andorra per mitjà de professionals que puguin acreditar experiència en un nombre alt de cada un dels procediments. També haurà de proporcionar un canal de derivació reglat i protocol·litzat cap un centre especialitzat per fer tots aquells procediments que per la seva complexitat no puguin ser realitzats al Principat. L’empresa haurà de desplegar la seva activitat amb estreta col·laboració amb els cardiòlegs i els cirurgians vasculars amb exercici professional a Andorra. Se l’exigirà que la majoria de procediments es facin en règim ambulatori i en aquells pocs casos en què calgui hospitalització de 24 hores, aquesta es portarà a terme a l’hospital de Meritxell.

tracking