acusacions d'assetjament dins de la creu roja

Les defensores del director vinculen els fets amb el mal clima laboral

Les signatàries de la carta afirmen que la pressió de la pandèmia va comportar tensions a la feina però reiteren que Fernández mai es va “sobrepassar”

Les defensores del director vinculen els fets amb el mal clima laboralFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les impulsores de la carta en defensa del director de la Creu Roja vinculen la polèmica generada a l’entitat amb la tensió viscuda durant els mesos més durs de la pandèmia. Una de les signatàries, que ha preferit mantenir-se en l’anonimat, va reiterar ahir al Diari que Jordi Fernández mai es va “sobrepassar” i que sempre treballava amb “un somriure i amb molta educació”. Amb tot, sí que va explicar que, “com a tot arreu, hi havia problemes laborals” dins de la Creu Roja, especialment durant els mesos més durs de la pandèmia. L’entitat es va involucrar activament per ajudar a frenar les conseqüències de la Covid i això va provocar tensions entre el personal, segons relata l’ara extreballadora. Per tal de donar resposta a les necessitats del moment, la primer voluntària i després empleada indicava que es va contractar molta gent però que no tota tenia formació sanitària, fet que va dificultar que poguessin dur a terme algunes tasques com ara els tests d’antígens encara que se’ls proporcionés una petita formació.

L’extreballadora, però, afirmava que les tensions eren normals tenint en compte la situació excepcional provocada per la pandèmia. “Fins i tot després de la feina anàvem a prendre alguna cervesa amb el director però sempre erem un grup de persones i no anava més enllà d’una sortida entre companys de feina després de dies de forta tensió laboral”, relatava. Des del seu punt de vista, els problemes principals eren d’organització però el director de l’ONG sempre va mantenir “una relació oberta i propera però professional”.

Segons va detallar, les impulsores de la carta que es va presentar ahir a la junta directiva de la Creu Roja no saben quantes són les companyes que van presentar la queixa interna que acusava Fernández d’assetjament. Creuen que poden ser quatre o cinc dones que tenen o han tingut relació amb l’entitat.

En total, la carta en defensa de la tasca del director de l’ONG té el suport de 21 treballadores que demanen a la junta directiva que “actuï amb celeritat i rigor en la gestió d’aquesta situació tan delicada, per aclarir-la en la major brevetat possible, perquè en el cas de no constatar cap assetjament laboral ni de gènere, es rescabali la dignitat i el lloc de treball de Jordi Fernández Pájaro, al qual públicament se l’ha massacrat i no se li ha mantingut la presumpció d’innocència en cap cas”. En el document, el grup de voluntàries, treballadores i col·laboradores, remarca que Fernández “sempre ha mantingut una actitud educada, correcta i respectuosa envers totes i tots sense discrepàncies de gènere”. “Una actitud amigable tant dins de l’entitat com a fora, si hi hem coincidit, i on tampoc s’ha donat cap mena de situacions de les mencionades anteriorment”, afegeixen.

D’altra banda, des del ministeri d’Afers Socials van confirmar ahir que el departament d’Igualtat no ha rebut cap denúncia relacionada amb el cas de la Creu Roja i van reiterar que està en mans de l’entitat, amb la informació sobre el cas que té sobre la taula, decidir si ha de fer un pas més a nivell judicial o no. En tot cas, el ministeri segueix de prop l’afer però sense interposar-s’hi i ara per ara no hi ha prevista cap altra reunió amb els responsables de la ONG.

ELS FETS

Queixa interna

Un grup de treballadores presenta una queixa interna a la junta directiva de la Creu Roja acusant el

director d’assetjament.

La Creu Roja l’aparta

La junta directiva de l’entitat decideix apartar Jordi Fernández del càrrec de director fins que els fets denunciats internament s’esclareixin.

Carta de suport

Una vintena de treballadores entreguen una carta a la junta directiva defensant la tasca del director i donant-li suport.

tracking