El Govern explora moure a l'hivern el format de l'Andorra Mountain Music

Jover admet la possibilitat que el festival se celebri als camps de neu del país

Espectadors de l'Andorra Mountain Music durant el concert de David Guetta.Adrià Esteban

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, va admetre ahir en roda de premsa que l’executiu està explorant la possibilitat de canviar el format de l’Andorra Mountain Music perquè esdevingui un festival d’hivern. “Andorra Turisme està treballant en nous formats per atreure més turistes i més visitants al país”, va afirmar Jover, que va reconèixer que una de les “possibilitats” que hi ha sobre la taula és que el festival se celebri a les diferents estacions d’esquí del país per fer un salt qualitatiu en l’oferta de l’après-ski. Segons la informació avançada ahir per RTVA, l’organització del certamen es duria a terme els dissabtes de febrer i març amb una programació mínima de cinc concerts, un a cada estació d’esquí, a partir de les 19.00 hores a l’aire lliure. De fet, el mateix gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ja va confirmar en el darrer concert d’aquesta primera edició que s’hauria de buscar un nou espai al calendari per evitar solapar-se amb el Cirque du Soleil, esdeveniment que tornarà el juliol de l’any vinent un cop superada la pandèmia.

Preferentment, l’orientació del festival es dirigirà cap a la música electrònica ja que els caps de cartell de la present edició, Armin van Buuren i David Guetta, van ser els que van esgotar les 4.000 entrades disponibles. D’aquesta manera, l’objectiu d’Andorra Turisme seria posicionar el país com una marca referent atraient els discjòqueis més prestigiosos.

En aquesta primera edició, Budzaku va destacar que el festival haurà congregat més del 80% d’espectadors en les cinc sessions programades, la qual cosa implica una afluència al voltant dels 16.000 assistents. “Tenint en compte la pandèmia i tot el que significa fer un concert en aquestes característiques, estem més que contents”, va subratllar.

Una altra de les possibilitats que va deixar entreoberta és l’opció, més a llarg termini, de traslladar el festival al futur recinte multifuncional per protegir-se davant les inclemències meteorològiques que han acompanyat la primera edició. “No descartem que l’Andorra Mountain Music sigui un esdeveniment dins del multifuncional però hi ha moltes coses més que s’hi poden fer i el festival té la particularitat de la natura i l’aire lliure”, va dir durant el balanç del certamen.

+

Enllaç a la CG-1

El Govern va adjudicar ahir el projecte de construcció d’un nou enllaç a la CG-1 a Sant Julià de Lòria, a l’alçada de la Borda Sabaté, per valor de 2,4 milions d’euros a l’empresa Pidasa Serveis, que tindrà un termini d’execució de 15 mesos.

Millores a Bixessarri

L’executiu va adjudicar ahir els treballs per a l'estabilització de la calçada de la CG-6 i la millora de la capacitat hidràulica a l'altura de Bixessarri. L’adjudicació ha recaigut sobre l'empresa Locubsa per un import total de 286.004,33 euros i que es va agilitzar pels dos últims episodis de desperfectes arran de la pluja intensa del mes de juliol.

Ajuts en educació

El consell de ministres va aprovar ahir l’obertura de la convocatòria dels ajuts a l’estudi d’ensenyament superior per al curs 2021-2022. El termini d’obertura de les sol·licituds començarà el dia 30 d’agost i es tancarà l’1 d’octubre.

Web relat nacional

La licitació dels treballs per elaborar el portal web del Relat Nacional d’Andorra es va aprovar ahir. El relat té la voluntat d’esdevenir una eina per a l’explicació de la història d’Andorra i de la relació amb les comunitats veïnes i en l’àmbit internacional.

Fons discogràfic

El Govern va aprovar ahir la licitació del concurs per adjudicar els treballs de la 7a fase de catalogació i dinamització del fons discogràfic de l’antiga Ràdio Andorra.

tracking