La minoria denuncia que el comú no els informa sobre el Palau de Gel

Cabot demana “més detalls” pel que fa a les propostes de millora de l’equipament per a la temporada d’hivern

Canillo demana mig any més per salvar el Palau de GelFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La minoria al comú de Canillo reclama a l’equip de govern que els faciliti “més informació” sobre l’estat actual del Palau de Gel. El grup de l’oposició, Objectiu Comú, també demana a la majoria que els doni “més detalls” sobre les inversions que preveu portar a terme a l’equipament i sobre els canvis en la gestió i en el programa d’activitats per a la propera temporada d’hivern. “No hem rebut res encara. La majoria no es posa en contacte amb nosaltres per parlar-ne. Em pregunto què hi volen fer, al Palau de Gel. No ho sabem. Costa moltíssim que ens enviïn informació sobre aquest projecte”, va afirmar ahir en declaracions al Diari la consellera Dolors Cabot.

La informació més recent sobre les instal·lacions de què disposa la minoria, va assegurar Cabot, és “la que va explicar l’equip de govern en l’últim consell de comú”. En aquesta sessió, que va tenir lloc el passat 29 de juliol, el cònsol major, Francesc Camp, va revelar que el Palau de Gel va facturar durant el primer semestre d’aquest any un 40% menys respecte al mateix període del 2019. Camp també va explicar que la situació complicada de les finances comunals impedeix a la corporació definir un “calendari concret” per al començament de les obres de reforma estructural de l’equipament, així com presentar “de manera immediata” el pla de dinamització i els canvis en la gestió de les instal·lacions, necessaris, segons va afirmar Camp, per poder donar-hi un nou impuls.

Auditoria

Cabot agraeix al cònsol major que en el darrer consell de comú fes pública aquesta informació, però, alhora, lamenta que l’equip de govern encara no hagi fet arribar a la minoria “tota la documentació” que necessita per poder participar “com cal”, des de l’oposició, en el debat sobre el futur del Palau de Gel. “Ens agradaria que l’equip de govern ens tingués més en compte”, va afirmar.

Un dels documents a què Cabot fa referència és l’auditoria sobre les instal·lacions. Aquest informe, que, segons la consellera d’Objectiu Comú, l’equip de govern encara no els ha fet arribar, haurà de fer un diagnòstic de l’eficiència energètica de l’edifici i indicar quines millores s’hi poden fer per reformar-lo. Cal recordar que les instal·lacions del Palau de Gel generen pèrdues d’energia importants que, de retruc, multipliquen els costos per consum d’electricitat. Un altre dels punts que l’equip de govern no ha definit encara i que, segons Cabot, és clau per poder garantir la continuïtat de l’equipament en els propers anys és la reorganització del programa d’activitats. La consellera considera “preocupant” que encara no s’hagi fet aquesta proposta de millora quan falten pocs mesos per al començament de la temporada d’hivern.

EL FUTUR DEL PALAU

Instal·lacions

El comú ha encarregat una auditoria sobre l’eficiència energètica i l’estat de l’edifici, que genera un consum d’electricitat excessiu. L’informe també ha d’indicar com pot reformar-se.

Activitats

Els canvis en la gestió i la reorganització del programa d’activitats per fer més atractiu el Palau encara estan per definir.

Situació financera

L’equip de govern es compromet a impulsar les obres de reforma estructural, però alerta que la situació complicada de les finances comunals fa difícil definir un calendari per a l’inici de les millores.

Usuaris gaudint de les instal·lacions del Palau de Gel.

tracking