dades de la covid

La taxa de contagi repunta però es mantenen els casos

Salut registra 16 nous positius i els actius romanen en 136, però la taxa de reproducció del virus se situa de nou per sobre d’1

Una tècnica d'infermeria fa un test TMA.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els casos actius de contagis amb el virus SARS-CoV-2 es mantenen estables, però la taxa de reproducció ha patit un repunt des de la setmana passada. La cap d’Àrea del departament de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, va informar ahir que actualment hi ha 136 casos actius, xifra que suposa que des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 14.976. Les altes són 14.711, mentre que el nombre de defuncions es manté en 129. D’aquests 136 casos actius, dues persones resten ingressades a planta de l’Hospital i dos a l’UCI, ambdós amb ventilació mecànica, un dels quals un turista no resident.

Quant a la campanya de vacunació, fins ahir s’havien administrat 94.931 vacunes, de les quals 50.553 corresponen a primeres dosis i 44.378, a segones. “Actualment, amb aquestes xifres, hi ha un 75,6% de la població vacunable que ja ha rebut com a mínim una dosi i el 66,4% que ja té la pauta completa”, va assegurar la cap d’Àrea. Respecte a la inscripció de joves d’entre 12 i 15 anys per rebre l’administració de la vacuna al setembre, el Govern va informar que fins a la data un total de 353 persones ja s’hi han apuntat.

No obstant això, destaca que la taxa de reproducció s’ha tornat a enfilar per sobre d’un i se situa en l’1,03%. Aquesta dada significa que hi ha més contagis que remissió. Per exemple, la setmana passada, aquesta taxa es va situar en el 0,74%.

D’altra banda, el Govern va aprovar el Reglament de Creació i Funcionament de la Comissió d’Ètica de la Investigació. Aquest òrgan té el mandat de validar els projectes de recerca que es facin al Principat i serà format per representants del Comitè Nacional de Bioètica, del Comitè d’Ètica de la Investigació del SAAS, d’un jurista i de professionals de la salut, noves tecnologies i ciències socials amb experiència en recerca.

tracking