Montaner vol que es faci públic el pacte de socis amb Grifols

La consellera general demana al Govern que informi sobre les negociacions amb l’empresa

La consellera no adscrita, Carine Montaner.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera general no adscrita, Carine Montaner, va entrar ahir una pregunta parlamentària relativa al projecte de la farmacèutica catalana Grifols al terreny del Prat de la Farga d’Ordino perquè el Govern respongui si accepta posar en coneixement de la ciutadania, mitjançant una publicació oficial, el pacte de socis amb l’empresa i informar la població sobre l’avançament de les negociacions amb la farmacèutica pel que fa a la revisió del pacte entre les dues parts ja firmat.

Així mateix, la consellera general no adscrita sol·licita al text si el Govern ha reconsiderat la qüestió del referèndum per consultar al poble andorrà respecte als diners públics recaptats amb els impostos pagats pels ciutadans, ja que Montaner destaca que l’executiu va informar, durant la reunió a Ordino, que el laboratori generarà despeses anuals per a l’Estat andorrà.

La política laurediana també demana en les seves preguntes parlamentàries si l’executiu té la intenció de signar i quan el conveni d’Oviedo, el tractat internacional sobre drets humans i biomedicina per disposar d’un marc conceptual en la matèria i alhora si té previst redactar un projecte de llei de bioètica respectant el marc conceptual d’aquest conveni internacional.

COMISSIÓ D'ÈTICA DE LA INVESTIGACIÓ

El Govern ha aprovat la creació de la comissió d’ètica de la investigació, ens que haurà de validar els projectes de recerca mèdica. Estarà formada per representants del Comitè de Bioètica i del Comitè d’Ètica del SAAS, per un jurista i per professionals de la salut, noves tecnologies i ciències socials de l’àmbit de la recerca.

tracking