Els empresaris veuen insuficient l'ampliació de la quota de permisos de treball

El sector veu insuficient l’ampliació de la quota dels permisos de residència i treball

Un treballador a l'avinguda Meritxell.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sectors més perjudicats per la falta de mà d’obra qualificada al Principat veuen insuficient el reglament que el Govern va aprovar dimecres passat i que permet ampliar la quota general d’autoritzacions de residència i de treball, així com la de treball fronterer. En total, aquest reglament, que es va aprovar a proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, fa possible expedir 370 permisos més dels que preveu la quota, 288 de residència i de treball i 82 de treball fronterer.

La manca de treballadors qualificats és un problema greu al país que s’ha accentuat amb la irrupció de la Covid-19. Afecta molts sectors, principalment els de l’hoteleria, la restauració, el comerç i la construcció. Així ho va detallar al Diari el president de la Confederació Empresarial (CEA), Gerard Cadena. “La falta de mà d’obra és generalitzada, hi ha una necessitat important en diferents sectors” i va destacar que l’aprovació del reglament “vol dir que la necessitat de mà d’obra existeix. Per això la quota s’ha esgotat i cal ampliar-la”. Per aquest motiu, Cadena creu que l’augment de la quota d’autoritzacions “és una bona notícia. Rebre mà d’obra és important per reactivar l’economia, sobretot a nivell turístic”. Ara bé, aquesta mesura, per si sola, li sembla insuficient i creu que és imprescindible dinamitzar els tràmits des de l’administració. “Esperem que vingui acompanyada d’una major agilitat del servei d’ocupació per donar els permisos i les autoritzacions pertinents.” Cadena va afegir que “s’haurà de veure si aquesta nova quota s’esgota ràpidament. Hi haurà d’haver alguna mesura complementària, però de moment, el més important és que les persones que estiguin inscrites al servei d’ocupació puguin accedir als llocs de treball ràpidament”.

En canvi, Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera, es va mostrar crític amb el nou reglament. Des del seu punt de vista, el Govern “no ha donat resposta a les nostres necessitats. No soluciona el problema de la mà d’obra a Andorra ni de tot el personal que falta”. Pujol ho veu com “un tema de transfronterers i poca cosa més”.

En aquest sentit, els sectors perjudicats fa mesos que reivindiquen ampliar i agilitzar les formacions que ofereix el servei d’Ocupació perquè gent sense feina pugui reciclar-se i donar resposta als sectors més necessitats.

tracking