Justícia

La Batllia tanca la investigació de l'atropellament del McDonald's

L’home que va envestir mortalment la víctima segueix en presó provisional

El SUM va atrendre la víctima i la va traslladar a l'hospital.Arxiu

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un any després de l’atropellament que es va produir al McDonald’s de l’avinguda Tarragona, i que va deixar una víctima mortal, la Batllia ha tancat la investigació dels fets.

El batlle ha donat per conclosa la instrucció del cas després de recollir totes les proves, informes i testimonis que han de resoldre l’interrogant de si es tracta d’un homicidi imprudent o si, per contra, va existir dol i el conductor del vehicle que va atropellar la víctima mortal va actuar amb la voluntat de cometre el delicte. Aquesta qualificació serà determinant a l’hora de decidir el càstig a què haurà de fer front l’acusat, ja que l’homicidi imprudent es castiga amb penes de presó de fins a tres anys, mentre que per a l’homicidi amb dol es preveuen penes de 10 a 16 anys de presó. De moment, encara no s’ha concretat la data del judici.

Mentrestant, el conductor autor de l’atropellament roman tancat a la presó de la Comella, després que el batlle decretés el seu arrest dos dies més tard dels fets, en considerar-lo responsable d’un possible homicidi dolós. Ja fa un any que l’home es troba arrestat sota presó provisional, en haver-se negat a pagar la fiança de 150.000 euros que el Tribunal de Corts li va imposar per poder sortir de la presó i quedar sota arrest domiciliari. El conductor va al·legar que es tractava d’una xifra “abusiva” que només estaria disposat a pagar a canvi de la llibertat provisional, però no per un arrest amb control monitoritzat.

Els fets van tenir lloc la nit del 21 d’agost de l’any passat a l’altura del McDonald’s de l’avinguda Tarragona, després d’un incident entre un turisme amb matrícula espanyola i un d’andorrana. Els conductors van iniciar una discussió i l’home resident al país va baixar del seu vehicle i es va encarar amb el conductor del turisme espanyol, que va acabar atropellant-lo i causant-li la mort.

CRONOLOGIA

Atropellament

Un metge de nacionalitat espanyola va atropellar un resident del país, després d’una discussió de trànsit el dia 21 d’agost de 2020.

Arrest de l’autor

El batlle de guàrdia va decretar el 23 d’agost presó provisional per al conductor en considerar-lo responsable d’un homicidi dolós.

Fiança “abusiva”

El conductor va considerar abusiva la fiança de 150.000 euros, ja que només li permetia quedar sota arrest domiciliari.

tracking