anunci comunal durant la fira la pitavola

El Parc del Comapedrosa amplia l'espai protegit

L’extensió arribarà fins al Roc de la Cauba a partir de l’any que ve

Gueimonde, durant l'anuci.E. COMELLAS /comú de la massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Natural del Comapedrosa guanyarà prop de 3 quilòmetres quadrats a partir de l’any vinent. Ho va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú de la Massana, Sergi Gueimonde, durant la segona jornada de la Fira La Pitavola: el parc passarà de tenir una superfície de 14,42 quilòmetres quadrats a tenir-ne 17. El conseller va explicar que la intenció és que l'ampliació del parc natural comenci a principis de l'any que ve i que arribi fins al Roc de la Cauba.

De tots els camins que condueixen fins al Roc de la Cauba, el que s'integrarà al parc natural és el que surt des d’Erts, que travessa el bosc del Jou, un bosc protector de gran importància per evitar el moviment del mantell nival i el desencadenament d’allaus, van remarcar des del comú. “Trobem indispensable protegir aquest bosc de cara a la conservació de les espècies de fauna singular que l’integren”, va afirmar el conseller, que també creu que aquesta ampliació permetrà desestacionalitzar el parc natural i realitzar activitats i sortides guiades des del centre de la Massana. Gueimonde va destacar, a més, que el Roc de la Cauba és “el gran mirador natural de la Massana”.

L’anunci es va fer en el marc de la segona jornada de La Pitavola, en què un dels actes centrals ha estat la presentació dels espais protegits que conformen el parc Pirinenc de les Tres Nacions, l’àrea transfronterera protegida.

tracking