Adeu a la mascareta a la feina

Salut flexibilitza mesures i permetrà més aforament a les taules de bars i restaurants

Adeu a la mascareta a la feinaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Salut ha decidit flexibilitzar algunes de les mesures decretades per minimitzar els efectes de la pandèmia de Covid-19. Un dels criteris que s’han actualitzat fa referència a les reunions de treball. Tot i que es manté el màxim d’assistents en deu, aquestes reunions es podran fer sense límit de persones sempre que tots els assistents estiguin o bé immunitzats –han rebut la pauta completa de la vacuna fa més de dues setmanes, han passat la malaltia els darrers sis mesos o han passat la malaltia i han rebut una dosi de la vacuna fa més de dues setmanes– o bé presentin una prova diagnòstica amb resultat negatiu. A més, en cas que tots els assistents estiguin immunitzats o tinguin aquesta prova diagnòstica, es podrà prescindir o bé de la mascareta, o bé de la distància de seguretat interpersonal, que és d’un metre i mig.

Una altra de les mesures flexibilitzades fa referència al nombre de persones que poden compartir taula en els establiments de restauració: la xifra s’amplia a deu persones en espais interiors –actualment estava limitada a vuit– i a vint en els exteriors –fins ara el topall se situava en deu–. D’aquesta manera s’iguala a les xifres ja permeses en trobades de familiars i amics.

Pel que fa als centres sociosanitaris, les persones que visitin un resident i tant un com l’altre estiguin immunitzats, podran fer la visita sense necessitar fer-se una prova diagnòstica. També podran prescindir de la prova els residents del centre que visitin familiars o amics que estiguin immunitzats.

Finalment, el consell de ministres també va aprovar ahir ampliar l’aforament dels esdeveniments culturals i esportius en determinats casos. Així, es manté un aforament màxim del 50% en interiors i 70% en exteriors. Aquest percentatge podrà augmentar fins al 100% si els organitzadors disposen d’un protocol validat pel ministeri de Salut i els assistents estan immunitzats o presenten una prova diagnòstica negativa per tal d’accedir-hi.

La flexibilització de les mesures per combatre la pandèmia del coronavirus les va anunciar el portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrat ahir. El ministre va afegir que la millora de la situació econòmica ha permès derogar el decret de flexibilització de les prestacions per desocupació involuntària. Jover va explicar que ahir hi havia 627 persones al servei d’Ocupació. El pic màxim d’aturats en la pandèmia va arribar als 1.431.

Mesures

1 Reunions de treball sense mascareta

En cas que tots els assistents estiguin immunitzats o presentin una prova negativa, es podrà prescindir o bé de la mascareta o bé de la distància

2 Deu persones a l’interior i vint a l’exterior

Els interiors dels bars podran acollir fins a deu persones en una mateixa taula, mentre que als exteriors la capacitat s’amplia fins a vint.

3 Visita sense prova a les residències

Les persones que visitin un resident en un geriàtric, i tant un com l’altre estiguin immunitzats, podran fer-la sense fer-se una prova diagnòstica.

4 Aforament als esdeveniments esportius

L’aforament als esdeveniments esportius i culturals podrà augmentar fins al 100% si els organitzadors disposen d’un protocol validat i els assistents estan immunitzats o presenten una prova negativa.

Adeu a la mascareta a la feina

tracking