educació

El Maria Moliner diu que va fer seguiment del cas d'assetjament escolar

La direcció de l’institut Maria Moliner assegura que es van fer reunions per seguir el cas

Una alumna en un centre educatiu del Principat.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les versions del centre educatiu i les fonts familiars difereixen en el tractament del cas de la noia que suposadament va ser víctima d’assetjament a l’institut de secundària Maria Moliner. Mentre la mare de la noia denuncia que s’ha sentit desatesa per part del centre educatiu, el director de l’institut deixa constància de l’existència de reunions de seguiment que es van fer del cas en qüestió. “Som un col·legi molt seriós. Posem molta disciplina en aquests temes i tenim una atenció molt individualitzada”, assegurava Aurelio Corral, director del centre de secundària de la Margineda. Corral, davant d’una percepció molt diferent a la de la mare de la jove, va explicar al Diari que des del moment que es va alertar d’aquest possible cas d’assetjament, que es va detectar a partir de l’absentisme de la noia a l’escola, es van dur a terme diverses reunions periòdiques per afrontar el conflicte durant els mesos de gener i febrer, que van incloure la família dels joves dels dos alumnes implicats, la directora d’Educació i la tècnica social. En aquest sentit, Corral va destacar que el centre havia pres diverses mesures al respecte per mantenir la situació sota vigilància, com ara demanar als dos joves que es distanciessin durant les hores lectives o avisar altres companys de l’aula perquè advertissin la direcció davant de qualsevol situació d’alerta.

Segons Corral, la situació s’havia calmat darrerament i no s’havia produït cap reiteració dels incidents anteriors. La mare, però, que considerava que la situació no s’havia resolt, es va posar en contacte paral·lelament amb l’Associació per la Defensa de Joves en Risc d’Andorra per a denunciar l’episodi a la policia. Un fet que va dur a terme davant del que ella considerava una inacció del centre educatiu. Ara, la mare es troba pendent de realitzar una reunió amb el ministeri d’Educació, que ja s’ha posicionat dient que el centre hauria d’haver posat en marxa el protocol adequat per aquest tipus de situacions.

Inici del curs passat

Aquest conflicte va començar a inicis del curs passat, quan la menor es trobava començant primer d’ESO a l’institut espanyol Maria Moliner. En aquells moments, segons la mare, la noia es va veure immersa en un episodi de burles i intimidació per part d’un company de classe. Una situació que va empitjorar fins al punt que la noia va començar a faltar a classe de manera constant i va decidir recloure’s dins la seva habitació quan van arribar les vacances escolars. Finalment, quan la noia va explicar a la família que cinc alumnes més havien decidit unir-se als actes d’intimidació, la mare va decidir actuar i posar-se en contacte amb l’Associació per la Defensa del Jovent en Risc d’Andorra. “Ells em va ajudar a contactar amb el ministeri d’Educació per reclamar un canvi d’institut, però no se’m va concedir”, denunciava la mare fa uns dies al Diari.

Davant d’aquesta negativa i per petició de la menor, la família va decidir matricular la noia a un institut d’Espanya. Ara, la família es troba separada i mentre el pare resideix a l’exterior amb la filla, la mare continua vivint al Principat. “Crec que és una situació que es podria haver resolt a temps i demano explicacions”, conclou.

CLAUS

Detecció del cas

El setembre del curs passat es va detectar un suposat cas d’assetjament el centre de secundària Maria Moliner.

Acció del centre

Davant l’alerta el centre va convocar diverses reunions amb les famílies implicades i una tècnic social per fer el seguiment del cas.

Trasllat d’institut

La família considera que no es va activar el protocol adequat ja que la menor va empitjorar fins al punt de demanar el trasllat a un institut d’Espanya.

tracking