Circulació

Campanya de la policia per controlar l'ús del mòbil i el cinturó

El cos ha detectat molts conductors que cometen infraccions de forma habitual

Agents del cos de policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detectat que l'envelliment del parc mòbil del Principat provoca que molts conductors decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de l'ITV, un fet que repercuteix en la seguretat d'ells mateixos i dels altres conductors. A la vegada, s'ha constatat que molta gent no utilitza el cinturó de manera intencionada i també, altres usuaris a la via que utilitzen el mòbil mentres condueixen.

Per aquest motiu, el cos ha decidit engegar una campanya durant les pròximes dues setmanes per identificar aquestes males pràctiques. Sobretot, es posarà incís en l'utilització de qualsevol tipus de casc d'àudio o reproductors de so que dificultin la percepció acústica durant la conducció; l'ús manual de dispositius mòbils, navegadors, o qualsevol dispositiu incompatible amb centrar l'atenció en la via; no fer ús del cinturó de seguretat ni dels sistemes de retenció infantil; o finalment, la circulació sense el distintiu de la ITV o fer-ho amb la inspecció caducada o sense haver-la superat.

Tots aquests comportaments són contraris als articles de la Llei del Codi de la Circulació, i per tant, també seran sancionats, segons informa la policia.

tracking