La CEA, la Cambra i l'EFA defensen el projecte del laboratori de Grifols

L’empresariat considera que l’atracció d’inversors aportarà un valor afegit al país

Imatge virtual del projecte de Grifols.grifols

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El laboratori de la farmacèutica internacional Grifols que es vol emplaçar a la parròquia d’Ordino es veu amb bons ulls per la patronal del país. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) es van posicionar ahir a favor del projecte.

En un comunicat que van remetre ahir als mitjans de comunicació, van informar que valoren positivament la implantació del centre de recerca i desenvolupament que Grifols i el Govern estan duent a terme a la parròquia d’Ordino. L’empresariat considera que aquest projecte s’emmarca dins l’estratègia nacional d’atracció d’empreses i inversors en sectors que afavoreixin la diversificació econòmica del país.

Les tres institucions defensen l’atracció d’inversions que contribueixin a la diversificació econòmica i aportin un valor afegit real a l’economia, consolidant un desenvolupament qualitatiu i sostenible. Per part de la Cambra i la CEA, com a membres d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), afirmen que han estat informades del projecte i dels “avantatges que pot aportar a un procés d’obertura econòmica”, tot i que correspon al Govern l’estratègia i la prospecció del projectes d’inversió estrangera, atesa la seva dimensió més política. La CEA, l’EFA i la CCIS creuen que aquests són els resultats aconseguits del procés d’obertura i homologació de l’economia andorrana que s’ha desplegat en l’última dècada i esperen que la implementació de Grifols al país serà un primer pas per obrir la porta a altres projectes.

Al parer de les tres institucions, segons destaquen al comunicat, aquest és un projecte positiu i beneficiós per al país, ja que connectarà diferents sectors d’activitat i generarà nous llocs de treball qualificats.

Aquest posicionament de l’empresariat arriba després que la consellera general no adscrita Carine Montaner entrés un recurs administratiu al Govern contra el pacte de socis entre l’executiu i la farmacèutica. La parlamentària demanava la nul·litat de l’acord tot argumentant que es va contravenir la legislació vigent en aquell moment. En concret, va especificar que quan el pacte es va signar la Llei administrativa i la d’ordenament del territori encara no s’havien modificat. Fins que el procés administratiu interposat no tingui resposta “i fins que es dicti sentència ferma i definitiva en el procés jurisdiccional”, Montaner va demanar la “suspensió provisional” del contracte “tenint en compte que la seva execució pot causar danys i perjudicis de difícil o d’impossible reparació”, uns arguments en la línia dels presentats per Enric Dolsa.

POSICIONS

-Cambra i CEA

Afirmen que han estat informades del projecte de Grifols i dels “avantatges que pot aportar a un procés d’obertura econòmica”.

-CEA, EFA, CCIS

Creuen que és el resultat del procés d’obertura i homologació de l’economia andorrana i esperen que atregui altres projectes.

tracking