Festivitat del Pilar

Més de 17.000 cotxes en un dia sense cues

La primera jornada dels quatre dies de festa no va presentar complicacions importants a la xarxa viària

Un cotxe entra a un aparcament públic d'Andorra la Vella, ahir.M. REYNAL

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les previsions de grans complicacions de trànsit que el Departament de Mobilitat va preveure per a la primera jornada d’aquest pont de quatre dies no s’han complert. Almenys, en l’àmbit de retencions. Tot i que la xifra total de vehicles que van entrar al Principat durant el dia va ser molt elevada, la xarxa viària no va presentar complicacions importants.

El servei de trànsit, però, sí que va anar registrant retencions o certs trams amb complicacions puntuals al llarg del dia. De fet, a les 21 h de la nit, el web de Mobilitat ja havia comptabilitzat l'entrada de més de 17.000 turismes al país, 9.000 dels quals procedents d’Espanya. Al matí, doncs, cap als volts de les 12.00 h es van detectar les retencions més importants del dia, que es van produir a la frontera hispanoandorrana i que van arribar fins als set quilòmetres a l'N-145. Segons el Departament de Mobilitat, el trànsit era lent, un fet que va provocar un afecte acordió en determinants punts.

Durant el matí, la CG-1 a l’altura de Sant Julià de Lòria va registrar trànsit dens en direcció nord, on ja s’havia habilitat el doble carril per facilitar l'entrada de vehicles. A partir de les 13 h, el trànsit dens es va començar a apoderar de l'interior del país, tot i que no amb grans afectacions. En aquest sentit, l'entrada de la Massana va ser una de les zones més afectades. La CG-3 també va presentar alguna complicació a l’altura del Pas de la Casa pels vehicles procedents de França, tot i que no va ser destacable. Ja entrada la tarda, a les 17 h, es van registrar retencions de fins a dos quilòmetres de sortida a la frontera francoandorrana i alguna afectació al vial del Pobladó i l'avinguda Salou.

Per altra banda, una de les principals preocupacions requeia sobre els aparcaments, ja que, com que alguns equipaments comunals es troben inoperatius −com una zona del pàrquing del Parc Central− es temia una possible saturació. Molts turistes, d’altra banda, afirmaven que havien trobat aparcament amb poca dificultat. “Cada vegada hi ha menys zona blava. Hem hagut d’aparcar lluny del centre”, afirmava la Núria, de Santa Cristina d’Aro. “Hem aparcat sense problemes en un pàrquing que es troba a cinc minuts d’on som”, celebrava en Jose Luis i la seva parella mentre subjectaven bosses de compra davant de l’illa Carlemany. “Hem vingut a primera hora del matí perquè ja ens havien avisat que hi hauria cues a la frontera”, afegien.

LA RESTAURACIÓ NOTA L'AFLUÈNCIA DE VISITANTS

La restauració va notar els efectes positius del Pont. Riuades de turistes van omplir les avingudes de la capital i, de retruc, bars i restaurants van fer ple. “De moment tenim més gent que un cap de setmana normal. Ha vingut més gent de fora i ens han estat trucant molt per reservar”, explicava la Caterina del restaurant Cap Bo d’Escaldes-Engordany mentre atenia les comandes atrafegadament. “Sempre estem plens”, celebrava per altra banda la Maricarmen, cap de sala de la pizzeria Quarantuno. “Però potser una mica més del que és habitual. Dilluns, per exemple, ho tenim tot reservat”, afegia. Tot i això, no tots els establiments han notat la diferència. “Nosaltres no hem notat res. Potser hi ha més turistes que andorrans, però és poc visible”, explicava en Mauri, responsable del restaurant K l’Irina.

tracking