Jornada gastronòmica

La cuina del Centre-Vall del Loira, als restaurants del país

Set establiments dedicaran menús al patrimoni culinari de la regió

Presentació de la 6a jornada Goût de France.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La gastronomia francesa travessa fronteres per apoderar-se durant una setmana de la cuina del Principat. El Restaurant d’Application del Lycée Comte de Foix va acollir ahir la presentació de la 6a edició de les jornades gastronòmiques Goût de France, una proposta que torna un any més amb la voluntat de donar a conèixer el savoir-faire i les conviccions dels restauradors d’aquest país. “Com Andorra, França és un país turístic, pels seus monuments, per la bellesa dels seus paisatges i també per la qualitat dels seus plats”, va afirmar ahir l’ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet, present a l’acte. “La idea és rellançar el turisme com està fent Andorra, fent descobrir la gastronomia francesa als qui encara no la coneguin”, va afegir Tribolet. En aquest sentit, com cada any, les jornades homenatgen una zona concreta i, aquesta vegada, ha estat el torn de la regió del Centre-Vall del Loira. Així doncs, els set restaurants participants –Car­roi-ABBA Xalet Suites, Eric Marty, Hotel Coma, Odetti Bistro, Plat’in, Restaurant d’Application del Lycée Comte de Foix i el Tòpic– proposaran fins al 22 d’octubre diversos menús i vins especials centrats en el patrimoni culinari d’aquesta regió del centre de França. Segons Tribolet, es tracta d’una edició especial perquè aquest any la professió s’ha vist molt afectada per la pandèmia. Amb relació a aquest fet, va destacar que “cal retrobar el gust de la taula i de la cordialitat que s’ha perdut amb el confinament”.

tracking