Agricultura

Carn d'Andorra comercialitzada en safates

La ministra Calvó destaca que el format apropa els productes a les noves modalitats de consum de la ciutadania

Sílvia Calvó amb una safata de Carn d'Andorra aquest migdiaSFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Agricultura i presidenta de Ramaders d'Andorra, Sílvia Calvó, ha presentat avui la comercialització de la Carn d'Andorra en safates que ja està disponible a diversos supermercats i centres comercials del país i que ha indicat representa "fer un pas més per donar visibilitat al producte". La ministra ha assenyalat que el projecte de nou envasat te l'objectiu de "valoritzar millor els productes en benefici del sector ramader i apropar els productes a la ciutadania en un format adaptat als nous estils de vida i modalitats de consum de la societat".

El nou format utilitza una safata totalment reciclabe i permet respectar el procés productiu de les carns al llarg de tota la cadena des del punt de vista mediambiental i sostenible, segons remarquen des de Govern. El projecte ha obligat Ramaders d'Andorra a incorporar "un complex programari informàtic" i a adquirir material específic d'etiquetadores que "permeten garantir la traçabilitat del producte perquè el consumidor pugui en tot moment accedir a la informació sobre l'origen i procedència dels productes", ha manifestat el gerent de la societat, Gerard Martínez. L'etiquetatge porta un codi QR on el consumidor pot consultar la fitxa de control de l'animal origen de la peça de carn que està comprant, amb informació detallada de l'explotació d'on procedeix i dades de l'animal fins al moment del sacrifici.

Les safates es comercialitzen amb mig centenar de referències de totes les categories de carn de boví, oví i equí.

tracking