Tradicions

Restauració de barraques en el tercer curs de pedra seca

La formació ha comptat amb obrers de la construcció, arquitectes, restauradors o guies de muntanya

Treballs durant el curs de pedra seca als prats d'EncodinaSFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El tercer Curs d'artesans de la pedra seca ha finalitzat amb l'aixecament d'uns 30 metres de mur, la restauració d'una barraca que estava parcialment enderrocada i la reparació dels sostres malmesos de dues barraques més, segons ha informat el Govern. La formació s'ha desenvolupat duran cinc dies als prats d'Encodina d'Ordino perquè és un espai amb gran quantitat de murs i parets de tanca i les construccions que servien de refugi en cas de mal temps o per guardar-hi eines.

Els participants han estat obrers de la construcció, arquitectes, restauradors, guies de muntanya i també persones que gestionen terrenys i parcel·les delimitades per murs de pedra seca, segons especifica el Govern. El curs està organitzat pel departament de Patrimoni Cultural del ministeri de Cultura amb l'espai socio-cultural Cal Pal i l'assessorament de Xavier Llovera i es fa amb l'objectiu "d'impulsar l'ús de la tècnica de la pedra seca i difondre un art sovint desconegut, propi del paisatge andorrà".

La formació ha servit per ensenyar les participants nocions bàsiques per aixecar murs i restaurar barraques, l'ús de les eines, entendre la morfologia de les pedres per seleccionar-les i emprar-les de la millor manera, observar l'arquitectura de la pedra seca de l'entorn i saber treballar amb l'estil constructiu de muntanya, indica Govern. I insisteix que aquesta tècnica de construcció tradicional és un referent de sostenibilitat perquè els materials són extrets i transformats en el lloc de la construcció que són principalment funcionals.

tracking