Treball

Les estacions reediten el suport als temporers en la cerca d'allotjament

Grandvalira i Vallnord-Pal Arinsal ultimen les contractacions d’unes 2.000 persones

Treballadors de Grandvalira l'hivern passat.F. GALINDO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del Col·legi d’agents i gestors immobiliaris (AGIA), Jordi Galobardas, alertava aquesta setmana del problema afegit que pot suposar l’arribada de treballadors forans per a la temporada d’hivern en un mercat de lloguer molt saturat. Les estacions d’esquí reprenen el suport en la cerca d’allotjament als empleats estrangers que han d’arribar per cobrir llocs de feina. En aquest sentit, Grandvalira recorda que tant Saetde com Ensisa “tenen disponibilitat en edificis llogats per l’empresa i fan tots els esforços perquè tothom disposi de plaça en aquests allotjaments”. Quant a Vallord-Pal Arinsal, la companyia ofereix ajut per trobar pis “si no n’han trobat pel seu compte”.

Els dos dominis estan ultimant les contractacions d’uns dos mil treballadors de temporada. El gruix més important correspon a Grandvalira Resorts (Soldeu-el Tarter, Pas de la Casa-Grau Roig i Ordino-Arcalís), que sumen gairebé 1.500 empleats: 1.304 a Grandvalira i 180 a Arcalís. Tornen a dades similars a l’any 2019 davant una previsió optimista ja que “les dades quant a afluència i reserves semblen bones”. A banda del personal forà, també es manté la col·laboració amb el servei d’Ocupació per tal de contractar personal resident, una cooperació conjunta de tot el sector de la neu que, de fet, estava present en el Job Meeting que va organitzar el Govern aquesta darrera setmana per posar en contacte treballadors i empreses. Però l’estació recorda que s’ha de recórrer a personal titulat i amb experiència que tot sovint és estranger per cobrir els perfils més tècnics, com ara monitors, pisters, canoners o maquinistes. Aquests, a més, acostumen a ser treballadors repetidors mentre que els nous es fitxen sobretot per cobrir l’àrea de restauració o altres llocs enfocats a l’atenció al client.

Pel que fa al domini massanenc, la plantilla és d’unes 650 persones però més d’un centenar ja és personal fix de tot l’any.

tracking