Comptes de l'estat

Increment de la taxa al tabac i el 100% d'Andorra Telecom

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances, Eric Jover, a preguntes dels periodistes, va afirmar que el projecte de pressupost preveu un increment de la taxa a la importació de tabac. El fet que tant Espanya com França tinguin previst augmentar la imposició al tabac provocarà aquest increment, ja que existeix el compromís de l’executiu que el diferencial de preus amb els països veïns es mantingui.

D’altra banda, el titular de Finances va explicar que els comptes de l’Estat per al 2022 preveuen un any més incorporar el 100% dels beneficis d’Andorra Telecom. També s’ingressaran el 33% dels beneficis de FEDA com és habitual. Es preveu, per aquest concepte, recaptar 24,5 milions d’euros que s’incorporen a la partida d’ingressos patrimonials.

Jover va explicar que Andorra Telecom està recuperant els ingressos d’abans de la pandèmia, mentre que en el cas de FEDA podria anar a la baixa el benefici pel fet que l’elèctrica hauria de fer front a un increment del cost de l’energia que no es vol que sigui a càrrec dels clients.

tracking