rEPORTATGE
No és un espai de concessió
La decisió de canviar la ubicació havia despertat certes teories que res tenen a veure amb la versió oficial. La principal és que Saetde –i més concretament Joan Viladomat– havia avisat que el terreny al costat del túnel és de concessió per a les pistes d’esquí. És l’etern debat encampadà, ja el que comú nega que estiguin afectats per la concessió i que res té a veure aquest afer amb la revisió del projecte. Travé va confirmar que el canvi de plans va ser una proposta de FEDA quan es va veure que no faria falta gas natural. I la cònsol d’Encamp, Laura Mas, en conversa amb el Diari va assegurar que mai s’ha rebut cap insinuació de l’accionista majoritari de Saetde que fes referència a l’ús del terreny.
Segons Mas, quan es va descartar el gas liquat “no tenia gaire sentit mantenir el projecte del 2018 i fer una connexió fins al Bullidor, que és un espai en concessió i on no hi ha cap problema”. Aquest va ser el motiu principal, va aclarir Mas, que va aconsellar fer un replantejament. A més, Mas va aclarir que al cadastre de la parròquia els anteriors terrenys al túnel no hi figuren com una concessió. “Si al 2018 es va concedir el permís a FEDA i Saetde no va fer cap reclamació, és perquè no existia cap tipus de problema”, va assenyalar la dirigent encampadana. El director de FEDA, Albert Moles, va comentar que el canvi no suposa cap trasbals, sinó tot el contrari, ja que es calcula que hi haurà un estalvi en la construcció d’un 5%.
La titular de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va assenyalar que es torna al projecte original que tenia el Govern quan es va començar de zero, que ja preveia aquest disseny dins del nucli urbà. En tot cas, el gas estarà emmagatzemat lluny de la població i com es va indicar a la sessió de comú, la central no suposa cap risc.