pressupostos de les parapúbliques per al 2022

L'hospital contractarà uns 60 treballadors

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SAAS té previst incorporar a la plantilla una seixantena de treballadors, segons s’indica al projecte de pressupost de la parapú­blica per al 2022. I és que la direcció general considera que necessita tres nous professionals per al Laboratori Nacional d’Epidemiologia i 36 en previsió de pautes Covid. En aquest cas es planteja contractar un metge en UCI, un farmacèutic, dos fisioterapeutes, 15 infermers, cinc auxiliars d’infermeria i 12 persones més entre administratius, tècnics especialistes i coordinadors.

Per a la realització d’altres projectes designats en l’Horitzó 23, des de Govern es vol incorporar dos metges en obstètrica i ginecologia, un metge en salut mental, dos facultatius, cinc infermers i dos metges més que canviarien de categoria. També es vol contractar un especialista en cirurgia ortopèdia i traumatologia, quatre infermeres i dos auxiliars d’infermeria més a càrrec de la direcció assistencial del SAAS. Per a la direcció econòmica i recursos generals es volen contractar cinc professionals. Per dur a terme totes aquestes contractacions la inversió prevista pel SAAS d’uns 1,5 milions. I la partida de despeses de personal serà de 48,3 milions.

Dèficit sanitari

El pressupost del SAAS preveu un dèficit sanitari per al 2022 de 28,9 milions, ja que dels 85,1 milions de despeses pressupostades només s’ingressaran 56,2 milions corresponents a l’operativa del SAAS. De la resta, 26,9 seran a càrrec de les transferències corrents del Govern i dos de les transferències de capital també a càrrec de l’Estat.

Respecte a les transferències corrents, la partida s’incrementa en 3,9 milions d’euros respecte al 2021. L’augment correspon a la subvenció per a l’helicòpter en 209.000 euros. L’any 2021 es va pressupostar un total d’1,3 milions i el 2022 es preveu un increment d’hores de vol i de l’IPC corresponent, i aquest exercici es pressuposten 1,5 milions. També augmenta per les activitats Covid, amb un augment previst d’1,5 milions, i per l’impacte de l’IPC establert pel Govern en un 1,4% representa un increment d’1,4 milions.

Quant als resultats comercials del SAAS (de 56,2 milions), el projecte de pressupost preveu que la parapública ingressi 19,7 milions d’euros per hospitalitzacions (les estades hospitalàries de pacients aguts, de pacients crònics, UCI, actes diagnòstics de pacients hospitalitzats, farmàcia, drets de quiròfan i drets de sala de parts, actes quirúrgics, honoraris mèdics en concepte d’intervencions quirúrgiques i de consultes a pacients hospitalitzats); 4,9 milions per les activitats del servei d’urgències (ingressos per visites mèdiques, actes de diagnòstic i proves complementàries dels pacients que accedeixen per la via urgent); 1,2 milions per les consultes externes; 29 milions pel servei ambulatori, i 1,3 milions per altres activitats.

INCREMENT DELS COTITZANTS A AL CASS

El pressupost de la CASS preveu que el 2022, tot i que les seqüeles econòmiques i socials de la pandèmia encara es projecten, s’observi una recuperació moderada del nombre de cotitzants en comparació amb el 2021, ja que s’estima un creixement del 2,5% de cotitzants assalariats, fins a 41.932 de mitjana, i del 3,0% de comptes propis, fins a 7.231 de mitjana. La massa salarial s’incrementaria un 4,5% respecte a l’estimat per al 2021.

DAVALLADA DE LES BAIXES LABORALS

El 2022 es preveu una davallada del 3,2% quant a les prestacions per incapacitat temporal respecte a l’estimació del 2021, fins a un import de 38,6 milions, sense previsió de cobertura per causa de la pandèmia com a resultat de l’àmplia vacunació de la població i la superació de la crisi sanitària. La represa gradual d’activitat comporta increments inferiors a exercicis anteriors en la resta de cobertures.

tracking