Tercera vacuna per als majors de 65 anys

La majoria de contagis tenen lloc entre els menors de 14 anys, un col·lectiu no immunitzat

Dosis dels vaccins de Moderna.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les persones de més de 65 anys i els col·lectius més vulnerables podran rebre la tercera dosi del vaccí contra la Covid-19 a partir del 22 de novembre. Així ho va anunciar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va justificar que la mesura s’ha acotat a aquesta franja d’edat per ser “la que acaba a l’UCI”.

Des del punt de vista del ministre –que no descarta estendre la tercera dosi a la resta de la població–, es tracta, més aviat, d’una “revacunació”. Per aquest motiu, s’exigeix que hagin passat més de sis mesos des que es va completar la doble pauta. Les persones interessades hauran d’inscriure’s a la plataforma i esperar a ser citades, seguint el mateix procediment que en la campanya de vacunació massiva.

Aquesta nova mesura aprovada pel consell de ministres deixa palès, un cop més, que el gran pilar de l’estratègia de l’executiu per combatre el virus és la immunització. “El model de la gestió actual de la pandèmia és anar incrementant el percentatge de vacunació entre la població”, va emfatitzar Benazet, que va aprofitar per fer una crida a la població no vacunada apel·lant a la “solidaritat”.

L’eficàcia de la vacuna es demostra, segons el ministre, en el fet que actualment els nous contagis estan tenint lloc entre menors de 14 anys, que no estan immunitzats, i que “el virus s’apaga quan arriba a la població vacunada”. En aquest sentit, Benazet va detallar que la franja més reticent al vaccí és la que va dels 25 als 50 anys, mentre que dels 16 als 25 “s’ha vacunat molt bé”.

Pel que fa a l’escenari actual, el Govern va registrar ahir 27 nous contagis i un total de 193 casos actius –tres menys que al dia anterior–. Entre els contagiats de la darrera setmana només dues persones tenien més de 70 anys i tres eren majors de 50.

La pressió al sistema sanitari seguia ahir “sent molt baixa”, tal com va apuntar el ministre, amb una persona ingressada a la planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell –una menys que ahir– i una a l’UCI assistida amb ventilació mecànica.

Al sistema escolar, el nombre d’aules sota vigilància va baixar a 17 –davant de les 23 del di­marts–, una en activa parcial i 16 en vigilància passiva.

CRONOLOGIA

-Vulnerables

Les primeres persones a rebre la tercera dosi van ser les immunodeprimides i les que resten en residències.

-Més de 65 anys

A partir del 22 de novembre els majors de 65 anys i afectats de cardiopaties o d’altres patologies que els fan més vulnerables al virus podran tornar a vacunar-se.

tracking