Marc legal per l'arribada de Grifols

Signatura del conveni d'Oviedo amb la reserva d'un article

Un punt quedarà fora perquè la llei del país és més àmplia

Imatge virtual de l'interior del laboratori que farà Grifols a Ordino.GRIFOLS

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Principat signarà pròximament el conveni d’Oviedo per a la protecció dels drets humans i de la dignitat de l'ésser humà respecte a les aplicacions de la biologia i de la medicina coincidint amb l’aterratge de la farmacèutica Grifols. Govern ja ha notificat a l’organisme que vol ratificar el document íntegrament a excepció d’un article, el 20.2.2, que fa referència a la donació de teixits regenerables en persones amb discapacitat. La reserva de l’article es fa perquè la legislació andorrana és més àmplia. En concret, el conveni preveu que l’extracció de teixits regenerables sigui possible amb persones amb discapacitat i a manera d’excepció quan el receptor sigui un germà o germana. La llei andorrana d’òrgans, cèl·lules, teixits i sang preveu l’excepció en casos en què el receptor sigui una persona unida per relacions de parentiu, en línia directa o col·lateral, per consanguinitat fins al tercer grau.

Paral·lelament, Govern treballa en la llei de biomedicina, que ja té pràcticament enllestida i que preveu entrar a tràmit parlamentari a principis de desembre.

LEGISLACIÓ

-Signatura en breu

Andorra ja ha informat l’organisme que ratificarà el conveni amb una reserva.

-Llei més àmplia

El conveni contempla una excepció per a la donació de teixits regenerables per les persones amb discapacitat quan es tracta d’un germà, mentre que la llei d’Andorra ho preveu en cas de parentesc fins al tercer grau.

tracking