El corrent de Montaner esclata al carrer
Contraris “a les vacunes experimentals” clamen per la vulneració de “drets fonamentals”
L’anunci, que hores després es confirmaria en la roda de premsa posterior al consell de ministres, de l’obligatorietat de dur el passaport sanitari per accedir a la restauració i altres activitats d’oci ha estat la gota que ha fet vessar el vas del col·lectiu contrari “a les vacunes experimentals”, fins ara més actiu a través de l’efervescència de les xarxes socials. Ahir, però, a un quart de deu, l’exaltació la van canalitzar més d’un centenar de persones que van sortir desacomplexades al carrer per fer sentir la seva veu, representada políticament per la consellera no adscrita, Carine Montaner, que tot i desmarcar-se de l’organització de la mobilització es va donar un bany de masses entre càntics de “presidenta, presidenta!”.
“Dono suport a aquestes persones enfadades que no volen el passaport sanitari, que és discriminatori. Ja sabem que el virus es transmet encara que hi hagi gent vacunada. Ara la pregunta és: protegeix de les formes greus? A l’UCI hi ha gent vacunada? El ministre Benazet és transparent per a certes coses i manté certa opacitat per a d’altres coses”, va afirmar Montaner, que va situar-se enmig del cercle de protesta que es va congregar davant l’edifici administratiu del Govern. A més, la parlamentària, que hores abans havia difós la convocatòria a les xarxes socials, va sostenir haver rebut coaccions del ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, per retirar la publicació d’internet, sense arribar a aclarir si la concentració comptava amb els permisos corresponents.
Emparant-se en la llibertat com a “dret fonamental” reconegut per la Constitució”, Montaner va denunciar que pel fet de no estar vacunada “hi ha gent que ha perdut la feina” o fins i tot “residents passius i actius amb alt poder adquisitiu” que han renunciat a instal·lar-se al país per sentir-se discriminats. “El passaport sanitari és el passaport de la vergonya”, va insistir Montaner, que també va assegurar tenir constància de “dones i nens que ja tenen efectes secundaris greus i que ja no viuran mai més com sempre” a conseqüència dels vaccins. De fet, la consellera va anar agafant embranzida a mesura que era enaltida pels seus adeptes per acabar reclamant la dimissió de Benazet “per dir tantes mentides” i també la del director del SAAS, Josep Maria Piqué.
Els manifestants, sense preservar la distància de seguretat i majoritàriament sense mascareta, van verbalitzar a crits de “no a la dictadura sanitària!” o “no al pass sanitari!” l’exasperació contra la gestió de la pandèmia per part del Govern i, en un segon terme, contra la “manipulació” dels mitjans de comunicació. La diana dels retrets i, per què no dir-ho, també de les injúries, va ser personificada pel titular de Salut, que a banda de ser legítimament criticat va ser comparat amb el dictador austríac Adolf Hitler. Mitjançant unes cartolines impreses a DIN A4, un dels assistents va encarregar-se de repartir fotocòpies d’un casolà fotomuntatge en el qual apareixia Benazet amb inequívoques ressenyes com el bigoti o el pentinat del Führer, acompanyat també del lema No volem ministres totalitaris. Aquests fulletons es van escampar ràpidament entre una desena de manifestants que, vist l’esdevingut, no van tenir objeccions a exhibir-les com tampoc la resta de participants van fer intents per desvincular-se o per dissoldre la tesi desplegada.
La concentració, que va aplegar gent de totes les edats, va viure un momentani instant de tensió quan alguns dels manifestants van ocupar el carrer Prat de la Creu amb la voluntat de tallar el trànsit, circumstància que va obligar els agents de circulació a intervenir en una via on durant més d’una hora van ressonar clàxons de conductors simpatitzants amb la protesta.
Els testimonis
Un dels pocs ciutadans presents que va prestar-se a ser interrogat per aquest mitjà va ser l’Alexandre Vázquez, que va lamentar “que ens posin a tothom al mateix sac dels negacionistes”. “Els meus fills i jo tenim posades totes les vacunes, però les de veritat, les que t’has de posar un sol cop i no te les has de tornar a posar contínuament. Això és una segona onada del que va ser la grip A, que va ser una falsedat per lucrar les farmacèutiques i els governants i això és el que estan fent ara”, va sentenciar Vázquez, crític amb Benazet “per actuar amb por i copiar el que està fent Catalunya sense criteri propi”.
Per la seva banda, Afra Secall va explicar que malgrat no haver passat la Covid no té intenció de rebre una dosi “d’una vacuna experimental”. “No hi confio. La vacuna no està servint per a res perquè la gent s’està contagiant igualment”, va expressar Secall, que va denunciar la “pèrdua de drets” amb l’obligació d’acreditar el passaport sanitari per accedir a la restauració, quelcom que ja li va impedir anar a menjar fa uns dies a un local del Pas de la Casa.
“Estem farts de la falsa moral de l’Església, dels polítics i de l’economia perquè t’imposin posar un verí al cos”, va etzibar Patxi Gómez, contundent en les seves paraules amb la gestió sanitària de Benazet. “La Carine almenys dona la cara dins de tot el corrent de polítics que estan tots comprats. Com pot ser que només hi hagi un discurs? Jo tinc una carrera de ciències ambientals i el meu criteri és que la vacuna no és segura”, va concloure.