Febre per injectar-se la primera dosiFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Vacunat en contra de la meva voluntat.” Aquest missatge és el que deixava escrit al formulari de vacunació Joel Brid, un noi de 27 anys que va acudir ahir a la plaça de braus per rebre la primera dosi del vaccí contra la Covid-19. “Vinc per obligació, jo no volia posar-me la vacuna. Trobo que això que està passant és discriminació”, va argumentar.

El del Joel Brid era el sentiment que imperava ahir a la plaça de braus, que comptava amb unes quatre-centes persones inscrites per rebre la primera dosi del vaccí. La gran majoria esperava la punxada sentint-se, d’alguna manera, obligada a fer-ho davant l’exigència de Govern de presentar el passaport sanitari per dur a terme gran part de les activitats quotidianes, com ara anar a un restaurant, al cinema o al gimnàs. Així ho va admetre Xavi Caballol, un noi de 25 anys que esperava el seu torn “perquè no puc anar al gimnàs si no em vacuno. Ho faig per obligació”. En aquest mateix sentit, Carol Deledda, una dona de 45, va afirmar anar-hi “superobligada, perquè hi haurà un moment en què no podrem treballar ni fer res”. Va coincidir Camil de la Cruz, un noi de 16 anys que es va mostrar desconcertat perquè “jo no volia vacunar-me, a saber què té això. Ho faig per poder sortir i tenir més llibertats”.

Malgrat compartir el rebuig envers el vaccí, els motius que al·legaven les diferents persones eren diversos i anaven des de la por fins a la desconfiança. “Estic superbé i no veig per què m’obliguen a fer una cosa que no vull. Crec que hi ha gent més fràgil que altra. Jo no em veig en aquesta situació”, va reivindicar Carol Deledda. Daniele Suárez, una dona de 48 anys, va admetre que tem més el vaccí que la malaltia. “Em preocupa per ser tan recent. Em fa més por la vacuna que contagiar-me.”

De la seva banda, Xavi Caballol es va mostrar escèptic. “Tampoc veig que tingui gaires garanties. Si fos més efectiva m’hauria vacunat abans”, va manifestar. D’altra banda, Montse Navarro, una dona de 68 anys, estava molt preocupada per la reacció que li podia generar la vacuna. “Em fa por perquè tinc moltes al·lèrgies, però per nassos ho he de fer. Jo no volia, és una qüestió de por, de desconfiança i a més, m’hi obliguen”.

En canvi, Josep Fernández, un noi de 16 anys, va admetre que es va mantenir al marge perquè al principi sentia respecte per la rapidesa amb què van crear la vacuna. Tanmateix, va explicar que actualment no li genera desconfiança, perquè “ja se l’ha posat molta gent i la trobo més segura”. Ara bé, va admetre que tot i tenir pensat vacunar-se de cara a Nadal, “no pots evitar sentir-te una mica obligat per les noves mesures”. Així, Joel Brid va llançar una crítica “cap als governs en general, no cap a l’andorrà, perquè això és mundial”.

Gent fent cua per vacunar-se.

tracking