INFORME D'HÀBITS LECTORS

Gairebé a la meitat dels escolars no els agrada la lectura

Un estudi del CRES determina que l’alumnat andorrà llegeix més en castellà que en català

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Gairebé la meitat dels escolars del país afirmen que no els agrada llegir. Aquesta és una de les dades més destacades que es desprenen de l’estudi sobre hàbits de lectura entre la població escolar que el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i el Centre de Recerca Sociològica (CRES) han dut a terme entre el febrer i l’abril d’enguany, en el qual han participat un total de 3.650 alumnes dels diferents centres educatius del Principat. El director del CRES, Joan Micó, va ressaltar entre els resultats de l’enquesta que la passió dels escolars per la lectura “disminueix”, exposant que només un 21% dels joves diuen que llegeixen diàriament i que un 57% dels alumnes no han visitat la biblioteca comunal o nacional, i un 39% no ha accedit en cap moment a la biblioteca de l’escola. A més, va destacar que en relació amb els hàbits d’oci dels més joves “la lectura es troba en penúltima posició”.

La titular de la cartera d’Educació, Ester Vilarrubla, va posar en relleu que les conclusions extretes de l’estudi mostren que la lectura té una baixa socialització, tot puntualitzant que “no està present a la vida dels adolescents, no és un tema que se’n parli sovint, no és un regal que esperin”. Amb relació a aquest fet, Educació treballa en un nou pla de foment de la lectura, el qual tindrà una durada de quatre anys i anirà destinat a l’alumnat, els centres escolars i els docents, als quals es vol integrar en la recuperació dels hàbits.

Una altra conclusió és que el 79% del temps que dediquen a la lectura ho fan en castellà, seguit d’un 69% en català i, finalment, un 38% dels cops ho fan en francès. L’anglès i el portuguès es queden fora del podi, amb un 22% i un 5,5%, respectivament.

tracking