Bona acceptació per part dels esquiadors al 'pass' Covid

Les estacions d’esquí tanquen el primer cap de setmana de desembre sense incidències remarcables en els controls sanitaris als clients

Esquiadors accedint a un remuntador de Grandvalira ahir al matí.ÁLVARO URZAIZ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer cap de setmana d’obertura generalitzada dels dominis esquiables de la present temporada ha comportat una gran afluència de turistes que, en la seva immensa majoria, han vingut previnguts dels requisits sanitaris necessaris per accedir a pistes. El director general de Grandvalira, Juan Ramon Moreno, va fer un balanç “molt positiu” de l’acceptació del passaport sanitari en els camps de neu. “Òbviament hi ha excepcions comptades, però la gent ho ha agraït. Des del principi ens hem volgut posicionar com un espai segur per als clients i així ho seguirem fent”, va destacar.

En la mateixa línia, el director general de Vallnord, Josep Marticella, va assenyalar que no hi ha hagut cap incidència remarcable durant el primer cap de setmana de controls sanitaris. “La gent tenia clar que havia de venir a pistes amb el certificat Covid. En algun cas concret han hagut d’intervenir els centres mèdics de Pal Arinsal, però ha estat un percentatge irrisori. També hi ha hagut gent que s’ha fet un test d’antígens a les farmàcies de la Massana”, va apuntar.

Amb relació als controls, Moreno va explicar que l’objectiu ha estat fer-los de manera aleatòria i en llocs puntuals “per no provocar embussos als llocs crítics”. Per la seva banda, el director general de Vallnord va coincidir a apuntar que els controls són aleatoris i no sistemàtics. “No es tracta tampoc de demanar-ho set o deu vegades a la mateixa persona cada cop que agafa un remuntador”, va remarcar. A més, va dir que “la grata sorpresa ha estat que alguns ja t’ensenyaven el certificat Covid abans de demanar-ho”. “Hi ha hagut una conscienciació molt clara per part dels clients”, va afegir Marticella, que va indicar que el públic local, francès i espanyol compta amb índexs de vacunació molt alt.

Una altra de les premisses que tenen clara els responsables dels dominis esquiables és “fer els màxims esforços per salvar la temporada d’hivern”. “Pressionem d’aquesta manera perquè tenim ganes de tenir un país segur. Però també ens estem autoexigint per protegir els nostres clients”, subratlla Marticella, conscient que l’evolució de la pandèmia pot alterar l’activitat del sector. “Del que es tracta és de començar la temporada i acabar-la. Volem demostrar que tenim una capacitat important per rebre usuaris i hem d’aguantar els 133 dies de neu que ens queden”, va afirmar. Precisament, el director general de Grandvalira va mostrar-se “moderadament optimista” amb el desenvolupament d’una temporada amenaçada novament pel virus.

“Quan arrenques una temporada sempre hi ha il·lusió, però aquesta és especial perquè venim d’un any horrible i en fa dos d’una temporada que es va haver d’acabar abans de temps. I aquest cap de setmana hem tingut la sort de començar amb unes condicions de neu espectaculars”, va declarar.

L'HOSPITAL DEIXA DE FER OPERACIONS PER LA SATURACIÓ

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell també està patint els estralls d’aquesta sisena onada i ahir la direcció del centre va comunicar per via interna als treballadors que es prescindirà de totes aquelles intervencions quirúrgiques que no siguin urgents, és a dir, excepte la cirurgia major ambulatòria o la dels pacients oncològics. En aquest sentit, cal recordar que a l’hospital hi va haver un petit brot al bloc quirúrgic la setmana passada. Igualment, l’entrega dels resultats de les TMA s’estan retardant per la saturació.

tracking