seguretat de la informació
La llei de ciberseguretat força a adaptar-se fins a 60 entitats
La legislació preveu una moratòria de dos anys per fer els canvis
Entre 40 i 60 entitats andorranes hauran d’adaptar el seu funcionament a les exigències del projecte de llei de ciberseguretat que ultima el Govern i que en breu entrarà a tramitació al Consell General. Així es desprèn del text presentat ahir pel secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, Cèsar Marquina, el qual es presenta amb els objectius d’assolir els principis de disponibilitat, integritat i confidencialitat de la informació en l'actual context digital.
Les entitats incloses en l’àmbit de la llei són aquelles tant privades com públiques que el text legislatiu considera que desenvolupen una activitat important o essencial. També aquelles de sectors especials d’activitat corresponent a la indústria manufacturera, el sector del sanejament, el transport, el financer, l’assegurador, el sanitari i el de serveis socials, així com el subministrament d’energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat. No obstant, no s’inclou totes les entitats d’aquest llistat, sinó aquelles que bé tenen més de 50 treballadors, bé les que superin els 10 milions d’euros de volum anual de negocis o balanç.
El projecte de llei també estableix un règim sancionador per l’incompliment dels aspectes previstos amb multes que poden anar dels 500 a 100.000 euros. Amb la voluntat que les empreses puguin adaptar-se a la nova normativa, el règim sancionador no entrarà en vigor fins dos anys després de l’aprovació de la llei.