Reportatge

Balanç agredolç

Molts turistes han aprofitat aquest pont per avançar les compres nadalenques però els comerciants esperaven obtenir una facturació més alta.

Vianants passejant per l'Avinguda Meritxell.M. Reynal

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Molta gent als carrers però pocs turistes subjectant bosses de la compra. Aquesta és la radiografia del sector que han fet molts comerciants en relació amb aquest pont. “Al carrer no es podia passar però, de cada 20 persones, només 3 o 4 portaven bosses”, assenyalava Jessica Culleres, dependenta de Gala Perfumeries. En el seu cas, indicava que havien arribat a l’objectiu de facturació, però que havien anat una mica justos. “Durant els primers dies la gent només preguntava i no han començat a comprar fins avui” assegurava. En aquest sentit, diversos comerciants coincidien que els visitants han preferit destinar els diners en hoteleria, restauració o, fins i tot, en pistes abans que a les botigues. “Hi ha hagut més feina que un cap de setmana normal però esperàvem un altre tipus de facturació”, apuntava David Espinoso, de l’establiment Krack. “En el nostre cas, com que han vingut dies de neu, hem venut moltes botes. Allò que necessitava la gent al moment”, explicava. Aaron Cano, responsable de secció de Viladomat, considerava que el nivell de vendes havia estat bo. “Hi ha hagut bona afluència i ambient de neu. En general no ha anat malament”, celebrava.

Pel que fa al tipus de compres, molts turistes han aprofitat per avançar i fer la compra grossa de Nadal. “Hem venut molts regals. Sobretot, cofres, els packs de colònies i cremes”, relatava Marta Toscano, també de Gala Perfumeries. “Hem venut molta telefonia, perquè la gent ja compra els regals de Nadal”, comentava Imma Roncero, dependenta de l’establiment d’electrònica Alfa. En relació amb aquest tema, però, explicava que en aquests moments els establiments d’electrònica es troben amb una falta important d’estoc per la caiguda mundial de producció provocada per la crisi de xips. “La Xina no està produint res i molta cosa no arriba”, lamentava. “Està tot una mica congelat. Aquest pont no hem tingut gaire estoc i hem estat venent coses d’anys anteriors”, comentava per la seva banda Àlex Roca, segon encarregat de la botiga de productes Apple K-Tuin.

Qui ha fet ple de facturació durant aquests dies festius han estat els establiments de tabac, alcohol i souvenirs, com l’establiment Terminal A. “Ha vingut molta joventut a comprar alcohol i tabac. La gent ha fet compres de cara a Nadal. Sobretot client català i espanyol”, afirmava David Mayo.

tracking