La restauració lamenta que “paguin justos per pecadors” amb les mesures Covid

El sector de l’oci nocturn celebra les noves mesures per als bars i les considera “justes”

Validació del passapor Covid.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector de la restauració lamenta que, “una vegada més, paguem justos per pecadors”. Així ho va manifestar el director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, que va rebre amb desconcert el fet que Govern hagi imposat noves restriccions que limiten l’activitat i l’horari del sector, en lloc d’augmentar els controls per garantir que tots els locals compleixen les mesures sanitàries.

En aquest sentit, Pujol va admetre que l’avançament de l’hora de tancament, que ha passat de les tres de la matinada a la una, “no afecta molt a nivell de restaurants, sinó més aviat els bars i cafeteries, que tancaven més tad”. Malgrat no ser un “gran perjudici”, Pujol va criticar que “és una mica tocanassos que per uns pocs se’ns vegi restringit l’horari a molts”. Així, el director de l’UHA va assegurar que “no tenia constància” que alguns locals estiguessin actuant com a clubs i va retreure que el Govern hagi optat per imposar més obstacles al sector quan “té prou mitjans o inspectors com per, si un local no compleix, avisar-lo i dir-li què pot fer i què no pot fer, i si no fa cas, sancionar-lo”. El representant va apuntar que, des del seu punt de vista, l’executiu hauria de “posar-hi control”, en lloc de seguir aprovant decrets.

En canvi, el sector de l’oci nocturn celebrava ahir la decisió. Des de la discoteca Ibiza Experience, la seva pròpietaria, Krystel Barilaro, va expressar al Diari que estan “molt contents”. Va explicar que “ho havíem demanat perquè era injust” i, de fet, va opinar que “ho hauria d’haver fet abans, perquè aquest cap de setmana han molestat”.

En aquest sentit, limitar l’horari de bars i restaurants va ser una demanda que les discoteques van fer des que es va decretar de nou el tancament. “Quan ens vam reunir ja vam expressar que estava mal pensat. Al final, poder obrir fins a les tres de la matinada és oci nocturn”.

Sobre una possible obertura dels locals de nit, Barilaro va informar que estan mantenint reunions amb el ministeri de Salut, “però depenem molt de la pandèmia”. Així, va detallar que avui mateix mantindran una trobada amb el ministeri d’economia per valorar les ajudes, un tema pel qual més d’un local ha manifestat preocupació. Barilaro va admetre que “encara no hem cobrat cap ajuda del lloguer des del juny i diuen que estan saturats”. Una queixa que també va manifestar Carlos Nascimiento, de la discoteca Capital, que va assenyalar que “el cap de Govern va dir que si l’activitat estava tancada pagaven el cent per cent, però és mentida, paguen el 75 per cent. Hem reclamat i estem a l’espera”.

Des de dimarts a la nit, bars, restaurants i sales de joc d’atzar han de tancar les portes a la una de la matinada i queda prohibit dur a terme activitats a peu dret, com ara ballar a l’interior d’aquests establiments.

tracking