Pont de la Puríssima

El pont porta 247.500 mòbils estrangers i 70.828 vehicles al Principat

El consum de dades ha superat el 50% de les xifres habituals i s'han superat les previsions de Mobilitat

Cues de cotxes durant el pontFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom ha informat que des del passat dissabte 4 de desembre fins ahir dimecres, el nombre de telèfons mòbils de turistes connectats a la seva xarxa va ser d'uns 247.500 dispositius, el que recupera les xifres d'abans de la pandèmia. Segons les últimes dades, el dia de més afluència va ser el dia 6, on es va arribar als 125.000 terminals. Pel que fa al consum, durant els cinc dies s'han consumit un total de 49 Terabytes de dades. Aquesta xifra representa un 150% més a la del consum que hi ha habitualment, que sol ser de 6,5 Terabytes per dia. El portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha destacat que "el pont de la Puríssima, històricament, és un dels moments de l'any amb major entrada de mòbils al Principat i gràcies a la inversió feta elsd errers anys, el rendiment de la xarxa ha estat òptim", ha assegurat.

Superant expectatives

El depertament de Mobilitat ha registrat l'entrada de 70.828 vehicles a través dels dos punts fronterers. La frontera del riu Runer és la que més trànsit ha concentrat amb un total de 53.756 vehicles durant cinc dies, que es van concetrar sobretot dissabte amb l'entrada de 12.386 vehicles. Per altra banda, per la frontera del del Pas de la Casa se n'han comptabilitzat 17.072. En total, el Govern ha explicat que s'ha superat en 828 vehicles les previsions realitzades inicialment.

Pel que fa a les sortides, el dia amb més activitat va ser el dimarts quan intentaven sortir 12.023 cotxes del país, seguit del dilluns amb 10.945 i dimecres amb 10.051. El Govern ha destacat que el tancament dels accessos amb França per la situació meteorològica del dilluns, va provocar complicacions en l'operatiu del trànsit, ja que molts francesos van optar per sortir per la frontera hispanoandorrana.

tracking