Formació en calefacció, electricitat i lampisteria per a persones a l'atur

Adelca serà l’encarregada de dur a terme els cursos a través del servei d’Ocupació

Usuaris del servei d'Ocupació.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va aprovar a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, l’adjudicació dels cursos de formació organitzats pel servei d’Ocupació relacionats amb la matèria d’ajudant d’electricitat i ajudant de lampisteria, calefacció i climatització. El concurs públic, segons va informar el Govern, ha estat adjudicat a l’Associació d’Empreses d’Electricitat, Lampisteria i Climatització (Adelca). Aquests cursos s’emmarquen en les polítiques actives d’ocupació que s’ofereixen des d’aquest servei, més concretament en l’àmbit de la capacitació laboral i la formació continuada de les persones que hi ha inscrites, amb la voluntat que assoleixin o millorin les seves competències professionals. D’aquesta manera, i donat que actualment els sectors laborals de l’electricitat i de la lampisteria, calefacció i climatització segueixen requerint personal qualificat i ajudants, el Servei d’Ocupació crea accions formatives per qualificar persones interessades a reorientar-se cap a aquestes feines.

Així mateix, el Govern va informar ahir sobre l’aprovació a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, de l’adjudicació per al subministrament d’un giny remolc adequat per cobrir les necessitats de la unitat de comandament avançat, destinat al Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, Cos de Bombers. El concurs públic nacional ha recaigut a l’empresa Pyrénées Hèracles Industrials per un import de 56.795 euros. Segons s’estipula en l’adjudicació feta pública pel Govern, l’empresa que ha resultat adjudicatària té ara set mesos per al lliurament del giny.

El remolc per als bombers adquirit per concurs públic farà funcions de comandament en operacions de llarga durada, ja siguin rescats, recerques o incendis forestals o altres tipus d’operacions que requereixin els desplaçaments d’equips a les zones d’actuació per un temps perllongat, tal com va informar ahir el Govern.

Identificació dactilar

De manera paral·lela, durant la sessió del consell de ministres del dijous també es va aprovar l’adjudicació del manteniment del sistema automàtic d’identificació dactilar del Departament de Policia.

El servei el continuarà prestant l’empresa Thales Dis España per un import anual de 10.972,50 euros. La voluntat, segons va informar ahir el Govern en un comunicat és millorar la investigació i l’índex de resolució dels delictes, així com permetre al servei de Policia situar-se al mateix nivell tecnològic que les policies europees.

+

Igualtat de gènere

El Govern va aprovar una contribució voluntària de 20.000 euros a l’Organització internacional de la francofonia per ajudar nenes i nens en situació de vulnerabilitat.

Desenvolupament

Així mateix, es va aprovar una contribució de 20.000 euros per a tres programes de coperació de la Unesco.

Cooperand

També es va donar el vistiplau a la subvenció de 7.500 euros per a Cooperand.

tracking