conflicte resolt

Protecció Civil demana que s'evitin activitats fora pista

L'ens recomana també prudència a la carretera.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La persistència del temporal de neu ha elevat el risc d’allaus a un grau de perill de 4 (fort) sobre 5 a la major part del territori, va alertar ahir Protecció Civil. El risc són allaus de neu seca i humida i l’organisme va fer una crida a la ciutadania perquè eviti fer activitats a la muntanya i que utilitzin tan sols els recorreguts segurs de les estacions que estiguin oberts.

Tanmateix, Protecció Civil també va activar una prealerta per l’avís taronja per neu al nord del país i groc a la resta del territori, per la generalització de les precipitacions en forma de neu que s’esperava que deixessin gruixos de fins a 60 centímetres a 2.500 metres al nord, 25 centímetres a 2.000 metres, 15 a 1.500 metres i 3 a 1.000 metres. Ahir a la nit la intensificació de la nevada va provocar retencions en diferents punts de la xarxa pels controls d’equipaments, que calien a partir de la Massana i Encamp, mentre que estaven tancats el port d’Envalira, l’accés a França i també l’accés a Arcalís.

Per avui la previsió és que les nevades es vagin restringint al nord del país a mesura que avanci el dia. No obstant, s’esperen gruixos suplementaris de 30 centímetres a 2.500 metres, 15 a 2.000 metres i 10 a 1.500 metres. Protecció Civil demana a la ciutadania que s’asseguri de portar els equipaments obligatoris i que faci ús del transport públic i eviti l’ús del vehicle tant com sigui possible. El Govern va indicar que tant Protecció Civil, com el servei Meteorològic, Mobilitat i els cossos especials romanen atents a l’evolució del temporal de neu.

tracking