Govern avaluarà qui podrà ser propietari de gossos potencialment perillosos

Medi Ambient ha aprovat una formació prèvia per ser propietari d'aquests cans que es farà quatre cops durant el 2022

Tramitades 29 sancions a amos de gossos perillososARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha aprovat la formació adreçada a les persones que vulguin esdevenir propietàries d'un gos considerat perillós o potencialment perillós, segons ha anunciat el ministre Jover en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.El text ara aprovat desplega el Reglament sobre la tinença de gossos perillosos i gossos potencialment perillosos que el Govern va aprovar el mes de setembre d’enguany.

El reglament, entre altres aspectes, estableix l’obligatorietat de fer dues formacions prèvies a l’adquisició d’aquest tipus de cans. Així, l’Ordre ministerial defineix els criteris i característiques de la segona formació que imparteix el Cos de Banders i el Departament d’Agricultura sobre la normativa vigent en matèria de tinença i protecció d’animals de companyia i les obligacions que s’han de respectar. En aquest sentit, es fixa que esrealitzaran un total de quatre convocatòries a l’any repartides entre febrer, maig, setembre i novembre. La durada de la sessió formativa i de l’avaluació del contingut serà de dues hores i tindrà un nombre mínim de tres persones i un nombre màxim de deu. El contingut de la formació, segons especifica l'executiu, tractarà sobre el marc legal, els punts més rellavants de la normativa vigent, les mesures de seguretat, les infraccions i sancions o el procés identificatiu i registre de l'animal, entre d'altres.

Un cop finalitzada la formació, els candidats han de superar unaprova d’avaluació de tipus test per obtenir l’acreditació corresponent per a la tinença d’un gos potencialment perillós. Les persones interessades han de satisfer un import de 30

euros per poder fer la formació. D'altra banda, prèviament a aquesta formació, el propietari haurà de superar un primer curs que impartiran els centres d'ensinistrament autoritzat ons’explicarà quin comportament tenen aquests tipus de gossos i es farà una valoració de l’entorn de la persona que el vol adquirir aamb la intenció de poder generar una reflexió prèvia abans de prendre la decisió.

tracking