Camp i Espot s'enganxen per l'anticipació del Govern

El conseller de terceravia retreu a l’executiu la manca de previsió i el cap de Govern defensa que les mesures s’han adaptat a l’evolució de la pandèmia

El Consell General en la sessió d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha validat aquesta tarda per unanimitat el nou projecte de llei de mesures excepcionals per contenir la pandèmia, que bàsicament faculta al Govern la capacitat de regular els sectors que es poden acollir als ERTO fins al 30 de juny del 2022. Malgrat el consens parlamentari, el conseller de terceravia ha “tibat les orelles” al Govern per la seva “manca d’anticipació” a l’hora de prendre mesures per evitar la propagació de la Covid.

“Sabien que a 31 de desembre s’acabaven els ERTO i que la pandèmia repuntava.El sistema sanitari està actualment estressat i cada dia que passa s’assembla més a la primera onada. Cal ser previsors. No ens podem permetre que les autoritats internacionals limitin l’accés a Andorra perquè siguem un focus de contagi”, ha declarat Camp. A més, el dirigent de terceravia ha apuntat que l’executiu “es contradiu”, ja que ha expressat que per una banda el Govern defensa que la pandèmia és evolutiva “i alhora l’han donat per acabada en dues vegades amb els pressupostos que han presentant”. Governin per a Andorra, no per a una coalició. No s’han de fer les coses només per penjar-se les medalles”, ha afegit.

En defensa de l’honorabilitat de l’executiu, el cap de Govern, Xavier Espot, ha demanat al conseller de terceravia que fes “propostes quirúrgiques” en lloc de “grans proclames”. “Què està proposant? Mai proposen res. Sempre es queixa i crítica. Què hagués fet? Vostè tot ho sap, tot ho veu i tot ho preveu”, ha etzibat Espot. Igualment, ha reivindicat que el Govern s’ha anticipat a decisions “que no han pres altres països de l’entorn” com és el cas del sector de l’oci nocturn. “Vostè no sap el que s’ha de fer i estic convençut que no ho hagués fet millor”, ha conclòs Espot, que ha defensat que el Govern “ha adoptat les mesures en el moment que les haurien d’haver adoptat”.

tracking