El Consell General durant una sessió.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte de llei de mesures per a la seguretat de les xarxes i dels sistemes d’informació preveu la modificació de la Llei qualificada dels estats d’alarma i d’emergència perquè aquests instruments legals puguin ser aplicats en cas d’un ciberatac. Així doncs, la disposició final primera del text preveu el supòsit que el funcionament de la convivència democràtica sigui alterat de manera greu a conseqüència de “la seguretat de les xarxes i els sistemes d’informació”.

Així mateix, el projecte de llei, admès ahir a tràmit parlamentari per la Sindicatura, també preveu la possibilitat de “prohibir o limitar l’accés a infraestructures crítiques, xarxes i sistemes d’informació a l’efecte de limitar les llibertats d’expressió, de comunicació i d’informació”. Per últim, s’encomana al Govern en un termini màxim de dos anys des de l’entrada en vigor de la llei que “avaluï la conveniència de constituir o no una entitat amb personalitat jurídica pròpia que realitzi funcions diverses en matèria de digitalització”, incloent l’Agència Nacional de Ciberseguretat.

En paral·lel, un segon text va ser admès ahir a tràmit per la Sindicatura, que és el de la modificació de la Llei de Funció Pública com a resultat de la sentència del Tribunal Constitucional. D’aquesta manera, el nou text homogeneïtzarà la condició de funcionari, suprimint els treballadors públics de caràcter indefinit. Tot mantenint els treballadors públics interins, l’executiu també preveu la possibilitat de convocar processos de selecció específics per crear borses de personal. Amb relació a la jornada laboral, s’estableix un màxim de 1.800 hores anuals de treball efectiu.

ELS EXÀMENS NO SE SUSPENDRAN PER LA CONSTITUCIÓ

La Sindicatura va admetre ahir a tràmit el projecte de llei de modificació de la Llei de declaració del dia de la Constitució que va entrar el Govern en seu parlamentària el 30 de novembre. En aquest text bàsicament s’afegeix una modificació en l’article dos perquè el supòsit d’un examen oficial en l’àmbit educatiu quedi exempt de fer festiu aquell dia, com ja succeeix únicament amb els sectors vinculats amb el turisme. “Actualment esdevé imprescindible regular una altra excepció en matèria educativa, concretament per poder dur a terme proves oficials dels sistemes educatius presents al nostre país que han de tenir lloc obligatòriament en aquest dia”, descriu l’exposició de motius del Govern. Per aquesta raó, els exàmens que hagin de tenir lloc “imperantment” aquest dia podran eximir-se del “compliment obligatori, retribuït i no recuperable” que afecta a tota la resta de sectors. Sota la declaració d’urgència, els grups van introduir una esmena en l’articulat del text.

tracking