Segona comissió de les pensions per consensuar accions per al 2023

Les reunions no seran de caràcter públic i el teixit socioeconòmic estarà representat

Carles Enseñat i Xavier Espot conversant a l'hemicicle.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé tres mesos després de la finalització de la darrera sessió de la comissió d’estudi per a la sostenibilitat de les pensions de jubilació de la CASS, l’hemicicle va donar ahir, per unanimitat, llum verd a la creació d’una segona comissió política que ha de començar a caminar l’any que ve amb el final de legislatura com a horitzó temporal. És a dir, que els grups es marquen en vermell el primer trimestre del 2023 en el calendari per assolir unes mesures que tothom aspira que siguin el màxim de consensuades possible. El president del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra, Carles Enseñat, va donar a conèixer més detalls sobre una comissió que, a banda dels consellers, estarà integrada per tres ministres designats pel cap de Govern, el president de la CASS i el fons de reserva de jubilació, els membres del Consell Econòmic i Social, el president de la Federació de la Gent Gran, un representant designat per les associacions de discapacitat i aquells especialistes o tècnics que la comissió consideri pertinents. Això sí, tots aquests membres tindran veu però no vot en la presa de decisions d’una comissió que serà a porta tancada per als mitjans de comunicació, a diferència de la comissió d’estudi. De la comissió haurà d’emanar un dictamen que reculli les conclusions de les compareixences, que serà publicat al Butlletí Oficial del Consell General.

D’altra banda, durant la sessió d’ahir, els grups de la majoria i el PS van donar suport a les liquidacions del Tribunal de Comptes, excepte les de l’AREB, en què els socialdemòcrates van voler expressar la seva disconformitat i es van abstenir. Terceravia va votar en contra de les liquidacions i va titllar de “sessió de la vergo­nya” el debat, criticant l’incompliment d’unes recomanacions que suposen “un menysteniment al Consell General i a la ciuta­dania”.

+

Educació

La cambra va revocar ahir l’autorització administrativa a la Universitat de La Salle, que acaba amb 79 títols expedits en els nou cursos acadèmics.

Tributació

Majoria i terceravia van votar a favor d’una proposició de llei de les finances comunals, de la qual el PS es va abstenir per ser “anacrònica”.

Moneyval

També es va aprovar el projecte de llei de modificació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme.

tracking