El 24% d'alumnes de l'escola andorrana ha faltat avui a classe

Salut manté tancades per positius 109 aules, 19 de les que hi havia divendres

Escola Andorrana 1ª ensenyança FaçanaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres de l'escola andorrana de primera i segona ensenyança i de batxillerat han registrat avui 1.064 absències d'alumnes entre els que estan confinats i els que han decidit no assistir a classe perquè no es comptarà com falta d'assistència. Aquest total representa un 23,64% del total de 4.500 estudiants que té el sistema nacional, segons les dades facilitades per la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, en la compareixença d'aquesta tarda. El centre de Formació Professional ha sumat 161 faltes a classe que també inclouen els confinats.

Helena Mas ha recordat que el Govern ha fixat que les absències des d'avui fins a dimecres, quan comencen les vacances escolars, no comptaran com absències a l'expedient i ha informat que hi ha 171 aules del conjunt de tots els sistemes sotmeses a algun tipus de mesures per casos de covid. El nombre de grups tancats s'enfila a 109, 19 dels que es van notificar divendres, hi ha 34 aules amb part dels alumnes en confinament i 28 classes en vigilància passiva.

Ajornat l'esquí escolar

La secretària d'Estat de Salut ha explicat que el Govern encara està avaluant quines mesures s'aplicaran pel retorn a classe després de les vacances de Nadal perquè s'ha d'actuar amb "cautela" seguint les dades de la pandèmia per l'evolució de la variant òmicron. I ha indicat que el que sí s'ha decidit és ajornar una setmana l'esquí escolar, que havia de posar-se en marxa el 10 de gener. Mas ha comentat que es retarda l'inici per poder preveure com es farà aquesta activitat en el context de les mesures per la pandèmia.

Helena Mas ha exposat que per a les activitats de lleure de les vacances nadalenques el Govern ha previst un cribratge a tot els monitors que hi participen i ha reiterat que els infants han d'acudir amb el resultat d'un test ràpid d'antígens. I ha precisat que no s'ha previst confinar tot un grup en el cas que es detecti un positiu en aquestes activitats si no que es farà l'enquesta epidemiològica per determinar si cal fer aïllaments perquè dependrà de si es fa a l'aire lliure, si es menja o no i del tipus d'interacció que hi hagi.

tracking