Diari TV

Gallardo vol “un esforç” de la banca per donar cabuda a PayPal

El ministre afirma que la resistència del sector financer dificulta la implementació del sistema de pagament en línia

El ministre Jordi Gallardo durant l'entrevista al plató de Diari TV.Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va demanar ahir a la banca “fer un esforç” per donar cabuda a PayPal, l’empresa nord-americana que opera en el sector del comerç electrònic com a plataforma de pagament i transferència de diners entre usuaris. “S’ha d’intentar desbloquejar la situació sobretot pensant en l’usuari i el client jove que està cada dia més acostumat a pagar amb aquests sistemes”, va dir Gallardo durant el pas per l’entrevista de Parlem-ne, a Diari TV.

Des que Andorra va completar l’adhesió el 2019 a la zona única de pagaments en euros coneguda com a SEPA, les operacions mitjançant el sistema de PayPal estan previstes per la normativa. No obstant això, Gallardo va deixar entreveure ahir que la resistència del sector financer està dificultant la seva implementació. “No és una qüestió de quan voldríem perquè a nosaltres ens agradaria que fos ja. Depèn de la voluntat dels operadors. Tot i que hem intentat fer contactes directes perquè es pugui autoritzar, també cal que la banca andorrana cregui en aquesta necessitat”, va declarar el ministre.

En aquest sentit, Gallardo va explicar que el sector financer andorrà “està treballant amb el seu propi sistema i les seves pròpies passarel·les de forma individualitzada”, raó per la qual va apel·lar a una solució de consens perquè existeixi “una passarel·la conjunta” on plataformes com PayPal puguin aplicar “comissions estàndard”. “Si la banca d’Andorra no és capaç de desenvolupar una plataforma conjunta, aleshores ha d’entendre que aquests costos operatius que cobren les plataformes a altres llocs també les cobraran a Andorra malgrat que el volum de negoci per a ells sigui més petit del que poden generar a altres països”, va considerar.

Així doncs, el ministre no va albirar una entesa entre les parts a curt termini i va llançar un advertiment al sector financer. “Si això no avança no quedarà cap més remei que convèncer que Andorra no pot viure d’esquenes a aquests sistemes. L’última solució possible seria que l’Estat com a tal invertís diners en una plataforma d’aquestes característiques”, va pronunciar Gallardo, que va mostrar-se confiat que finalment sigui el sector qui impulsi “una eina útil que s’acabi democratitzant entre els clients”.

El repte de la mobilitat

D’altra banda, el ministre va treure ferro al col·lapse de trànsit de diumenge i l’eventual problemàtica que podria generar al respecte dels turistes que hagin de tornar amb avió a Madrid. “No se’n donen gaires de recerques policials”, va dir. No obstant això, Gallardo va admetre l’existència d’un problema de mobilitat al país i és per això que va reivindicar, a set anys vista, infraestructures de mobilitat sostenibles alternatives, apostant pel tramvia i el transport per cable.

L'A NO HA TINGUT "CAP INTENT" DE CAPITALITZAR L'AEROPORT

La doble faceta de Jordi Gallardo com a ministre de Presidència, Economia i Empresa i alhora president de Liberals va quedar ahir palesa durant l’entrevista a Diari TV. El dirigent va haver de fer equilibris per defensar les seves dues ànimes després de les reaccions demòcrates de Jordi Torres i Jordi Cinca al tuit del president del grup parlamentari liberal, Fer­ran Costa, que va aprofitar l’ocasió per atribuir subtilment l’èxit de l’aeroport a la formació blava. “L’anàlisi política ens correspon elevar-la més enllà de les afirmacions a les xarxes socials, que serveixen per manifestar estats d’opinió. No hi ha cap intent de capitalitzar res. Aquí els dossiers s’han començat amb un bagatge i un històric, de vegades en positiu o en negatiu”, va sentenciar Gallardo. Precisament, respecte de la convivència entre demòcrates i liberals a l’executiu, Gallardo va desdir les declaracions de la secretària general de L’A, Maribel Lafoz, i va assegurar que “només hi ha un Govern amb tres sensibilitats polítiques”. De fet, va apuntar que des de l’inici de la legislatura “s’han desdibuixat els barrets polítics”, tot deixant clar que si hi ha hagut divergències han estat “entre persones” en lloc de partits. Quant a les primàries que convocarà L’A durant el primer trimestre del 2022, Gallardo es va mostrar prudent i va supeditar la decisió de presentar-s’hi al beneplàcit del seu entorn familiar. “Si depengués de mi mateix diria que sí. La política m’agrada i em sento amb energies, però no és una decisió unilateral. Hi ha un desgast important en l’àmbit familiar”, va dir.

tracking